Spis treści
Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić dobrą mizerię, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Z nami uda Ci się za każdym razem. A wszystko to zasługa jednego triku.
Na pewno nie jeden raz zajadłaś się domowej roboty mizerią. W końcu to klasyka polskiej kuchni, która najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i schabowym w chrupiącej panierce. To po prostu idealne trio, które potrafi skraść nawet najbardziej wybredne podniebienie.
Dziś chciałabym skupić się na dodatku do pysznego obiadu. Dlaczego? Już za moment wszystko stanie się jasne, a Ty na pewno nie pożałujesz, że zajrzałaś na naszą stronę.
Jak zrobić dobrą mizerię? Postaw na małą modyfikację
Mogłoby się wydawać, że mizeria ze śmietaną to najlepszy miks, którego nie da się już ulepszyć. Jak się jednak okazuje, istnieje produkt, który możesz użyć jako genialny zamiennik śmietany. I mowa tu o niepozornej maślance, którą do mizerii dodawały nasze kochane babcie.
Nasze krewne doskonale wiedziały, że produkt ten idealnie komponuje się z zielonym warzywem. Razem tworzą prawdziwą poezję smaku. Co więcej, maślanka jest dużo lżejsza od śmietany. A co za tym idzie, nasz obiad będzie mniej kaloryczny. Nie musimy martwić się zatem, że po zjedzonym posiłku będziemy czuć się ociężali.
Warto również dodać, że ta mała zmiana, nie wpływa na sam proces przygotowania domowej roboty mizerii. Wszystko wygląda tak samo, po prostu zamiast gęstej śmietany, dodajesz lekką maślankę. I to wszystko!
Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, co myślisz o zaprezentowanym wyżej pomyśle? Jesteś na tak?