w

Grzaniec galicyjski z przyprawami

Piątkowy wieczór w zimowych miesiącach zdecydowanie kojarzy się z grzanym winem, które paruje i pachnie korzennymi przyprawami. Takie wino jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a gwarantuje cudowne przeżycia smakowe.

Grzaniec składa się z podstawy i wybranych dodatków, możesz dorzucić je wszystkie lub wybrać idealne pod siebie. Komponowanie grzańca to świetna zabawa, można zrobić kilka wariantów napoju, każdy znajdzie coś, co do niego pasuje. Zaskocz gości niezwykłą mieszanką przypraw i dodatków.

Sponsorowane
Czas całkowity 15 minuty
Czas przygotowywania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Grzaniec galicyjski
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pierwsze robimy bazę. Do garnka wlewamy wino, dorzucamy goździki, miód i cynamon. Dorzucamy pomarańczę w plasterkach. Podgrzewamy, aż będzie parować, ale nie dopuszczamy do zagotowania.
  • Dodaj wybrane dodatki, my polecamy sok malinowy, przyprawę do piernika i kardamon.
  • Podawaj ciepłe z dodatkiem plasterków pomarańczy.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Grzane wino
Na porcję przypada:
Kalorie
249.6
Tłuszcze
 
0.2
g
0
%
Węglowodany
 
16.9
g
6
%
Błonnik
 
1.2
g
5
%
Białka
 
0.6
g
1
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Lubisz korzenne przyprawy? Łap przepis na pierniczki!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *