w ,

Chrupiący karp wigilijny w panierce

Źródło: Dejan Kolar, Getty Images Signature

Karp jest rybą, która króluje na wigilijnych stołach. Jednak jego przyrządzenie może przysporzyć wiele trudności. Aby w tym roku smażenie karpia poszło jak z płatka, koniecznie zastosuj się do rad, które znajdziesz w tym artykule. Dzięki nim karp wigilijny będzie smakował znakomicie.

W polskich domach tradycją stało się jedzenie karpia podczas wieczerzy wigilijnej. Dobre gospodynie wiedzą o tym, że pierwszą najważniejszą zasadą jest kupienie karpia ze sprawdzonej hodowli. Dzięki temu będziemy mieć pewność jak był karmiony, co z kolei będzie miało znaczący wpływ na jego smak po usmażeniu. Jako że często karp jest rybą jedzoną jedynie raz w roku, nie oszczędzajmy podczas zakupu i nie kupujmy mrożonych płatów, czy kostek.

Karp wigilijny- przygotowanie

Składniki:

Karp w panierce krok po kroku:

  • Miniatura:
  • Źródło: Dejan Kolar, Getty Images Signature

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Izabela Leśniewska

      Jej specjalnością są tradycyjne polskie potrawy, które przedstawia w nowoczesnym ujęciu, a także międzynarodowe kuchnie, które odkrywa podczas swoich podróży.