w , , , ,

Kukurydza z grilla. Z tym przepisem stanie się prawdziwym hitem

kukurydza z grilla
KatarzynaBialasiewicz, Getty Images

Czy wiesz co dokładnie zrobić, aby kukurydza z grilla była po prostu perfekcyjna? Z nami przygotujesz ją w takim wydaniu za każdym razem!

Piękna pogoda za oknem to idealna okazja do przygotowania rodzinnego grilla na łonie natury. I oczywiście na naszej stronie znajdziesz zarówno całą masę genialnych przepisów, jak i sprawdzonych trików na grillową ucztę. Na pewno każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Jednocześnie nie osiadamy na laurach i dziś przychodzimy z kolejną ciekawą inspiracją. Już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować kultowe warzywo na rozgrzanym ruszcie. To będzie prawdziwy hit!

Dlaczego kukurydza z grilla?

Na naszych grillach coraz częściej pojawia się kukurydza w pieczonej wersji. Tylko czy wiesz, jak ją przygotować i jak długo piec, aby zachwycała swoim smakiem? Z nami zrobisz to w mgnieniu oka, dosłownie przy pomocy zaledwie kilku składników. Chyba nie muszę dodawać nic więcej, aby zachęcić Cię do wykorzystania dzisiejszej inspiracji.

Oczywiście kiedy już to zrobisz, koniecznie napisz mi co myślisz o najnowszej recepturze. Lubisz kukurydzę w pieczonej wersji? Często serwujesz ją w swoim domu?

Przepyszna kukurydza z grilla

Z tym fenomenalnym przepisem przygotujesz kukurydzę w przepysznym wydaniu!
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Grillowanie: 15 min.

Składniki

na 4 porcje

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpoczynamy od obrania kukurydzy z liści.
  • Następnie każdą kolbę nakładamy na patyczek do szaszłyków, aby bez problemu można było odwracać kukurydzę na kolejne strony. Ten krok możesz pominąć i odwracać kolby przy pomocy kuchennych szczypiec.
  • Każdą kolbę pokrywamy domowej roboty masłem czosnkowym.
  • Nie zapominamy również o soli i pieprzu. Dodajemy je według uznania.
  • Tak przygotowane kukurydze grillujemy ok. 15 minut.
  • Smacznego!
kukurydza z grilla
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Przygotowaną w ten sposób kukurydzę możesz serwować zarówno solo, jak i z dodatkami. Świetnie sprawdzą się tu jednocześnie mięsne kęski, jak i kolorowe warzywa. A jeśli nie wiesz, jak zrobić domowej roboty masło czosnkowe, przychodzimy z pomocą. Z nami będzie to prawdziwa bułka z masłem!

  • Miniatura:
  • KatarzynaBialasiewicz, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani