w

Surówka kopenhaska. Niezwykły smak jest zasługą sosu

Surówka to niezbędny dodatek do każdego dania. Poza walorami smakowymi, dostarcza mnóstwo witamin i minerałów. Pamiętajmy, że dzienna porcja warzyw i owoców to 400 g! W związku z tym, że warzywa są tak ważne w naszej diecie, przychodzimy z pyszną surówką prosto z Kopenhagi.

Zobacz również:

Surówka z Kopenhagi

W tym przepisie zachowano równowagę smaków, marchewka nadaje słodyczy, ogórki konserwowe kwaskowatości, a musztarda zaostrza całą mieszankę. Okazuje się, że takie połączenie to strzał w dziesiątkę!
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Sałatę poobrywaj na pojedyncze liście, opłucz pod wodą i rozerwij na małe kawałeczki.
  • Marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Natkę oraz szczypiorek umyj i poszatkuj. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę, ogórki konserwowe zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Warzywa zmieszaj ze sobą. W miseczce zmieszaj jogurt grecki, musztardę, sól i pieprz. Wlej sos do sałatki i wymieszaj.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze

Surówka z Kopenhagi
Na porcję przypada:
Kalorie
356.1
Tłuszcze
 
3.5
g
5
%
Węglowodany
 
67.9
g
23
%
Błonnik
 
21.2
g
88
%
Białka
 
20.6
g
41
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli