w

Słodka surówka z marchewki. Dodaj ten owoc zamiast jabłka, a smak cię zachwyci

Surówka z marchewki i jabłka to klasyk. Wszyscy uwielbiają jej słodki smak i to, że jest taka soczysta. Dziś zmieniamy lekko recepturę obiadowej sałatki i zamieniamy jabłko na… ananasa!

Surówka z marchewki z ananasem

Można zajadać tę surówkę jako dodatek do obiadu lub lekką przekąskę. Chyba nie trzeba nikomu udowadniać jak wartościowy jest korzeń marchwi, natomiast nie każdy wie ile dobroci można znaleźć w owocu ananasa. Są to między innymi witamina C, mangan, miedź, witamina B1 i kwas foliowy.
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Sposób przygotowania

  • Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach, to samo zrób z ananasem.
  • W kubku zmieszaj miód, sok z cytryny, olej oraz sól. Polej surówkę sosem i wymieszaj.

Składniki

na 3 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      2 komentarzy

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli