w

Słodka surówka z marchewki. Dodaj ten owoc zamiast jabłka, a smak cię zachwyci

Surówka z marchewki i jabłka to klasyk. Wszyscy uwielbiają jej słodki smak i to, że jest taka soczysta. Dziś zmieniamy lekko recepturę obiadowej sałatki i zamieniamy jabłko na… ananasa!

Surówka z marchewki z ananasem

Można zajadać tę surówkę jako dodatek do obiadu lub lekką przekąskę. Chyba nie trzeba nikomu udowadniać jak wartościowy jest korzeń marchwi, natomiast nie każdy wie ile dobroci można znaleźć w owocu ananasa. Są to między innymi witamina C, mangan, miedź, witamina B1 i kwas foliowy.
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach, to samo zrób z ananasem.
  • W kubku zmieszaj miód, sok z cytryny, olej oraz sól. Polej surówkę sosem i wymieszaj.

Składniki

na 3 porcje

Wartości odżywcze

Surówka z marchewki z ananasem
Na porcję przypada:
Kalorie
64.4
Tłuszcze
 
4.7
g
7
%
Węglowodany
 
6.3
g
2
%
Błonnik
 
0.1
g
0
%
Białka
 
0.1
g
0
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli