Surówka z marchewki i jabłka to klasyk. Wszyscy uwielbiają jej słodki smak i to, że jest taka soczysta. Dziś zmieniamy lekko recepturę obiadowej sałatki i zamieniamy jabłko na… ananasa!
Surówka z marchewki z ananasem
Można zajadać tę surówkę jako dodatek do obiadu lub lekką przekąskę. Chyba nie trzeba nikomu udowadniać jak wartościowy jest korzeń marchwi, natomiast nie każdy wie ile dobroci można znaleźć w owocu ananasa. Są to między innymi witamina C, mangan, miedź, witamina B1 i kwas foliowy.
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.min.
Czas przygotowywania 10 min.min.
Sponsorowane
Sposób przygotowania
Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach, to samo zrób z ananasem.
W kubku zmieszaj miód, sok z cytryny, olej oraz sól. Polej surówkę sosem i wymieszaj.
Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych. Napisz do Oli
2 komentarzy