w

Ziemniaczano – serowe paluszki. Genialna przekąska

Wyobraź sobie sytuację, gdzie masz ochotę na słoną przekąskę, a akurat pod ręką brakuje Ci paczki chipsów. Żeby jakoś wyjść z tej opresji, warto przygotować coś ze składników dostępnych w lodówce. Na ratunek przychodzą ziemniaczano serowe paluszki!

Z ziemniaków można wyczarować wiele pyszności, chrupiące serowe paluszki sprawią, że oszalejesz na ich punkcie. Zapomnij o chipsach i przygotuj tę genialną przekąskę.

ziemniaczano – serowe paluszki

Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.
Ziemniaczano - serowe paluszki

Sposób przygotowania

  • Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i rozgnieć. Dodaj starty ser cheddar, skrobię i sól. Całość zagnieć na jednolitą masę i rozwałkuj na blacie obsypanym mąką. Pokrój ziemniaki w paseczki.
  • Całość usmaż na głębokim oleju i odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Posól całość, jeśli są dla Ciebie zbyt mało słone.

Składniki

na 2 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Dalej masz ochotę na chipsy? Łap przepis na domowe chrupki bez zbędnego tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli