Spis treści
Już za moment poznasz przepis na genialną przekąskę. Bagietka czosnkowa z grilla stanie się hitem w każdym domu!
Za oknem piękna pogoda, dlatego warto wykorzystać ją w 100%. Wspólne grillowanie z bliskimi na świeżym powietrzu to gotowa receptura na udany dzień. I tak się składa, że wiem doskonale co możesz przygotować na tego typu spotkanie. Genialna przekąska na ciepło z pewnością zachwyci całą Twoją rodzinę.
Dzisiejszy przepis to najlepszy dowód na to, że grill to nie tylko kiełbasa i karkówka. To także ciekawe dodatki z pieczoną bagietką na czele. Czy można przygotować ją w ciekawy i prosty sposób? Z czym najlepiej ją połączyć? Poniżej znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania.
Dlaczego bagietka czosnkowa z grilla?
Po pierwsze, na grillu nie może zabraknąć pieczywa. A to w pieczonej wersji jest najlepsze. I nie chodzi tu tylko o smak, ale i tą niesamowitą chrupkość. Taki dodatek będzie świetnie pasował do smażonego mięsa. Po drugie, dzisiejsza kombinacja skradnie serce nawet największego niejadka, a wszystko to zasługa czosnku, pietruszki i masła.
Warto również dodać, że fenomenalną przekąskę zrobisz zaledwie z kilku składników. Co więcej, przygotujesz ją w mgnieniu oka. W bardzo prosty sposób. Chyba nie muszę dodawać nic więcej, żeby zachęcić Cię do wykorzystania niesamowitego przepisu na chrupiącą bagietkę z czosnkowym akcentem?
Grillowana bagietka czosnkowa
Składniki
na porcji
Sposób przygotowania
- Pracę nad przepisem rozpoczynamy od posiekania natki pietruszki.
- Obieramy ząbki czosnku, po czym przeciskamy je przez praskę.
- Na koniec ścieramy żółty ser na tarce o dużych oczkach.
- Roztopione masło łączymy z natką pietruszki, czosnkiem oraz solą i pieprzem.
- Dokładnie mieszamy składniki.
- Teraz czas przygotować bagietkę.
- Należy naciąć ją przez całą długość, tworząc małe kieszonki.
- Przy pomocy pędzelka kuchennego, rozprowadzamy mieszankę w każdej kieszonce.
- Tak przygotowaną bagietkę ułóż na folii aluminiowej.
- Posyp bagietkę żółtym serem, po czym owiń szczelnie całe pieczywo i umieść na grillu.
- Tak przygotowaną bagietkę piecz przez 15 minut.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym przepisie. Wykorzystasz go podczas zbliżającej się majówki?
Więcej ciepłych przekąsek
Kalafior w przyprawie curry. Szybka, zdrowa przekąska
Jak zrobić pieczarki w serowym cieście? To sprawdzony przepis na przekąskę sylwestrową
Bagietka czosnkowa z grilla. Przyda się folia aluminiowa
Przekąska z parówką na patyku. Jak zrobić corn dogi?
Smażone ogórki w chrupiącej panierce. Idealna przekąska na imprezę, która zaskoczy gości!
Pierożki z chleba tostowego na słodko. Przekąska dla łasuchów
Pomysł na faszerowane ziemniaki z grilla. Genialna przekąska za niewielkie pieniądze
Przekąska na grill. Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Nowości w żabce! Frytki, nuggetsy, polędwiczki z kurczaka. Wszystko za mniej niż 10 złotych
Zobacz więcej
Sprawdzone triki na udanego grilla
Robisz grilla? Koniecznie przygotuj szparagi otulone boczkiem
Rozpałka na grilla lepsza od tej ze sklepu. Pewnie za każdym razem ląduje u Ciebie w koszu
Niezawodna marynata do warzyw na grilla. Zrobisz ją w 5 minut
Uniwersalna marynata do mięs na grilla. Zrobisz ją w 15 minut
Uniwersalna marynata na grilla. Bazą jest sok z ogórków kiszonych
Jak przygotować pieczarki na grillu? Moc inspiracji już czeka
Folia aluminiowa pomoże przy grillowaniu. I to na kilka sposobów
Arbuz z grilla? Nawet nie wiesz jakie to dobre!
Jak zmiękczyć mięso na grilla? Zasada 3 składników wymiata
Zobacz więcej