Spis treści
Już za moment poznasz przepis na genialną przekąskę. Bagietka czosnkowa z grilla stanie się hitem w każdym domu!
Za oknem piękna pogoda, dlatego warto wykorzystać ją w 100%. Wspólne grillowanie z bliskimi na świeżym powietrzu to gotowa receptura na udany dzień. I tak się składa, że wiem doskonale co możesz przygotować na tego typu spotkanie. Genialna przekąska na ciepło z pewnością zachwyci całą Twoją rodzinę.
Dzisiejszy przepis to najlepszy dowód na to, że grill to nie tylko kiełbasa i karkówka. To także ciekawe dodatki z pieczoną bagietką na czele. Czy można przygotować ją w ciekawy i prosty sposób? Z czym najlepiej ją połączyć? Poniżej znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania.
Dlaczego bagietka czosnkowa z grilla?
Po pierwsze, na grillu nie może zabraknąć pieczywa. A to w pieczonej wersji jest najlepsze. I nie chodzi tu tylko o smak, ale i tą niesamowitą chrupkość. Taki dodatek będzie świetnie pasował do smażonego mięsa. Po drugie, dzisiejsza kombinacja skradnie serce nawet największego niejadka, a wszystko to zasługa czosnku, pietruszki i masła.
Warto również dodać, że fenomenalną przekąskę zrobisz zaledwie z kilku składników. Co więcej, przygotujesz ją w mgnieniu oka. W bardzo prosty sposób. Chyba nie muszę dodawać nic więcej, żeby zachęcić Cię do wykorzystania niesamowitego przepisu na chrupiącą bagietkę z czosnkowym akcentem?
Grillowana bagietka czosnkowa
Składniki
na 12 porcji
Sposób przygotowania
- Pracę nad przepisem rozpoczynamy od posiekania natki pietruszki.
- Obieramy ząbki czosnku, po czym przeciskamy je przez praskę.
- Na koniec ścieramy żółty ser na tarce o dużych oczkach.
- Roztopione masło łączymy z natką pietruszki, czosnkiem oraz solą i pieprzem.
- Dokładnie mieszamy składniki.
- Teraz czas przygotować bagietkę.
- Należy naciąć ją przez całą długość, tworząc małe kieszonki.
- Przy pomocy pędzelka kuchennego, rozprowadzamy mieszankę w każdej kieszonce.
- Tak przygotowaną bagietkę ułóż na folii aluminiowej.
- Posyp bagietkę żółtym serem, po czym owiń szczelnie całe pieczywo i umieść na grillu.
- Tak przygotowaną bagietkę piecz przez 15 minut.
- Smacznego!
Koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym przepisie. Wykorzystasz go podczas zbliżającej się majówki?