w ,

Owsiane placki z dodatkami. Ciekawa inspiracja już czeka

owsiane placki
VeselovaElena, Getty Images

Już za moment poznasz genialny przepis na owsiane placki z pysznymi dodatkami. To gotowa receptura na wystrzałowe śniadanie dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Mamy weekend, kiedy to cieszymy się większą ilością wolnego czasu. Jak ją ciekawie wykorzystać? Możesz na przykład zrobić genialne śniadanie dla swoich bliskich. I tak się składa, że mamy genialną recepturę, którą możesz wykorzystać jeszcze dziś.

Wszystkie potrzebne składniki na pewno masz w swojej kuchni. Co więcej, będzie to ciekawy i oryginalny przepis w słodkim wydaniu. Uwierz mi na słowo, takiej kombinacji po prostu nie możesz przegapić!

Owsiane placki z dodatkami

Z tym przepisem przygotujesz niesamowite śniadanie w słodkim wydaniu. Będzie pysznie i ciekawie jednocześnie!
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Smażenie: 5 min.

Składniki

na 8 porcji

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania bananów.
  • Obierz owoce, podziel je na mniejsze kawałki, po czym rozgnieć je widelcem.
  • Do rozgniecionych bananów dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
  • Z powstałej mieszanki uformuj placuszki na rozgrzanej i dobrze natłuszczonej patelni.
  • Smaż z obu stron po kilka minut, aż owsiane placki pięknie się zarumienią.
  • Gotowe placuszki serwuj z ulubionymi owocami oraz syropem klonowym.
  • Smacznego!
owsiane placki
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Teraz już wiesz, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne śniadanie dla całej rodziny. Koniecznie daj mi znać, czy dzisiejszy przepis planujesz wykorzystać już w ten weekend. I na koniec nie zapomnij napisać jaki rodzaj śniadania wolisz bardziej. Te na słodko, czy na słono?

Ja osobiście jestem miłośniczką słodkiej wersji. Codziennie mogłabym zajadać się naleśnikami, placuszkami i owsianką na słodko. A kiedy jeszcze mogę dorzucić do nich kolorowe i świeże owoce, to już w ogóle jestem w siódmym niebie!

Zobacz także: Zrobiłaś za dużo naleśników? Możesz je zamrozić, ale pierwsze sprawdź, jak to zrobić by się nie posklejały!

  • Miniatura:
  • VeselovaElena, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani