Spis treści
Kiedy Jennifer Aniston mówi, że jada codziennie jedno danie i jest nim sałatka, oznacza to, że musi być naprawdę wyjątkowa. Gwiazda uważa, że ten przysmak pomaga jej utrzymać idealną sylwetkę. Nie wątpimy w te słowa, gdyż to sycące danie ma bardzo mało kalorii, a potrafi napełnić nasz brzuch na wiele godzin.
Jennifer Aniston to gwiazda serialu „Przyjaciele”, który kochają miliony ludzi na całym świecie. Kobieta ma nienaganną sylwetkę, mimo że nie ma już dwudziestu lat. Jej zdaniem to zasługa zdrowej diety, bogatej rośliny. W pewnym wywiadzie zdradziła, że codziennie przygotowuje grecką sałatkę z kaszą bulgur i serem feta. Uważa, że to nieodłączny element każdego dnia, który pozytywnie wpływa na jej ciało.
Sałatka Jennifer Aniston ma zaledwie kilka składników!
Sałatka jest wegańska, ale nie brak w niej solidnej dawki białka, które pochodzi ze strączków. Pistacje i oliwa dostarczają zdrowych tłuszczy, a te stanowią coś na wzór paliwa dla naszego organizmu. Przepis jest banalny, a efekty spożywania niesamowite!
Sałatka Jennifer Anistone
Składniki
na 2 porcje
- 1 szklanka kasza bulgur
- 1/2 szklanka natka pietruszki
- 1/2 szklanka pistacje (posiekane )
- puszka ciecierzyca
- cebula czerwona
- 1 ogórek szklarniowy
- 200 g ser feta
sos
- 1/2 szklanka oliwa z oliwek
- cytryna
- 2 ząbek czosnek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Do miseczki wlej oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszaj.
- Całość wlej do wysokiego naczynia i dodaj kaszę bulgur. Następnie wrzuć ciecierzycę, a po niej drobno pokrojonego w kostkę ogórka.
- Wrzuć do blendera niesolone migdały i zmiel na drobno. Wrzuć wszystko do naczynia i dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę.
- Przed ostatnia warstwa sałatki to natka pietruszki, a po niej ser feta.
- Naczynie przykrywamy talerzem i energicznie odwracamy. Sałatka samoczynnie się miesza i można ją podawać.
Sałatka Jennifer Aniston to idealna propozycja na lunch do pracy. Bardzo łatwo ją transportować w plastikowym pojemniczku na żywność. Można zrobić jej nieco więcej na zapas, ale nie zalecamy przechowywać jej przez kilka dni. W jej składzie jest mnóstwo świeżych warzyw i ziół, które po czasie tracą właściwości i jędrną strukturę. Koniecznie wypróbuj ten przysmak!