w , ,

Sałatka łabędzi puch podbija serca internautów

Sałatka łabędzi puch

Sałatka łabędzi puch to genialna propozycja na imprezowy stół! Wywodzi się z kuchni ukraińskiej, gdzie podaje się ją na przyjęciach i weselach. Jednym z dominujących składników są jajka, które po starciu wyglądają jak łabędzi puch.

Jeśli masz dość sałatki jarzynowej, ale lubisz klasyczne połączenia, wypróbuj ten przepis!

Sałatka łabędzi puch

Można ją podawać jako przystawka lub delikatna kolacja. Warstwowe ułożenie sprawia, że dobrze reprezentuje się na stole. Wszystkie składniki do stworzenia sałatki znajdziesz w swojej lodówce!
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Składniki

na 5 porcji

Sposób przygotowania

  • Zacznij od ugotowania makaronu. Kiedy będzie gotowy wysyp połowę na dno salaterki i posmaruj łyżką majonezu.
  • Następnie dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i kolejną warstwę robimy z pokrojonego w kostkę sera żółtego. Następnie dodajemy trzy ogórki konserwowe, warstwę makaronu i majonezu. Następnie pokrojoną paprykę i ogórki.
  • Ugotowane jajka ścieramy na tarce i posypujemy wierzch sałatki.
  • Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki na kilka godzin by smaki składników się dopełniły.
Sałatka łabędzi puch
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Zobacz również:

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli