w

Pomidorowa z rosołu z wczoraj. Proporcja 1:1 gwarantuje pyszne danie

Flortje, Getty Images Signature

Pomidorowa z niedzielnego rosołu to klasyk każdego polskiego domu. W końcu nie wolno marnować cennego bulionu, który gotowałaś przez wiele godzin. W tym przepisie wykorzystujemy metodę 1:1, zupa będzie cudownie aromatyczna!

Całe przygotowanie zupy jest ekspresowe, jeśli oczywiście mamy esencjonalny rosół z poprzedniego dnia. Wystarczy zaledwie 20 minut, by wyczarować obiad po ciężkim dniu.

Sekretem całej zupy jest miks rosołu i soku pomidorowego, który dostaniesz w każdym sklepie. Dzięki temu połączeniu zupa wyjdzie aromatyczna i gładka, a do tego tania, gdyż sok pomidorowy jest znacznie tańszy od puszki pomidorów czy przecieru. Podczas wyboru napoju zobacz jego skład i kup ten, który jest wyciskany wprost z pomidorów, a nie stworzony na podstawie koncentratu.

Zupa pomidorowa 1:1

Nie da się zrobić prostszej pomidorowej niż ta z tego przepisu.
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Garnek z rosołem postaw na gazie i dobrze podgrzej. Następnie dolej sok pomidorowy, dodaj przyprawy i posiekaną natkę, gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
  • Odlej pół szklanki zupy i dodaj do niej śmietanę. Dolej ją do zupy, by delikatnie ją zabielić. Spróbuj zupy i dodaj więcej przypraw, jeśli to konieczne.
  • Pomidorową podawaj z ryżem i ryż.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Zobacz także te przepisy:

  • Miniatura:
  • Flortje, Getty Images Signature

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli