w

Krokiety zaczynają pękać przy zwijaniu? Mamy przepis na super elastyczne ciasto!

Krokiety pękają przy zwijaniu

Mogę sobie wyobrazić twoją frustrację, gdy stałaś godzinę przy patelni i smażyłaś ciasto na krokiety, po czym okazuje się, że zaczynają pękać przy zwijaniu. W takiej sytuacji ciężko mówić o udanym daniu, bo wysypujący się farsz to nic dobrego. Aby uniknąć kolejnej konfrontacji z problematycznym ciastem, wypróbuj ten przepis. Naleśniki wyją miękkie i elastyczne!

Przepis na naleśniki nie zawiera żadnego magicznego składnika, większość znajdzie je w swoich szufladach. Cały sekret tkwi w odpowiednich proporcjach i gorącej wodzie, która swoiście skleja składniki i tworzy pewnego rodzaju kleik.

Naleśniki do krokietów

Czas całkowity 55 min.
Czas przygotowywania 40 min.
Czas gotowania 15 min.

Składniki

na 12 naleśników

Sposób przygotowania

  • Mąkę przesiej do miski, dodaj resztę składników i miksuj do połączenia w gładką masę.
  • Odstaw ciasto na pół godziny.
  • Przygotuj patelnię o średnicy 24 cm. Dodaj odrobinę tłuszczu i smaż naleśniki na jasny złoty kolor. Nie mogą być zbyt rumiane, bo stracą swoją sprężystość.
Krokiety pękają przy zwijaniu
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Zobacz również:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

    Autor: Ola Zając

    Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
    Napisz do Oli