w

Krokiety zaczynają pękać przy zwijaniu? Mamy przepis na super elastyczne ciasto!

Krokiety pękają przy zwijaniu

Mogę sobie wyobrazić twoją frustrację, gdy stałaś godzinę przy patelni i smażyłaś ciasto na krokiety, po czym okazuje się, że zaczynają pękać przy zwijaniu. W takiej sytuacji ciężko mówić o udanym daniu, bo wysypujący się farsz to nic dobrego. Aby uniknąć kolejnej konfrontacji z problematycznym ciastem, wypróbuj ten przepis. Naleśniki wyją miękkie i elastyczne!

Przepis na naleśniki nie zawiera żadnego magicznego składnika, większość znajdzie je w swoich szufladach. Cały sekret tkwi w odpowiednich proporcjach i gorącej wodzie, która swoiście skleja składniki i tworzy pewnego rodzaju kleik.

Naleśniki do krokietów

Sponsorowane
Czas całkowity 55 min.
Czas przygotowywania 40 min.
Czas gotowania 15 min.

Składniki

na 12 naleśników

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mąkę przesiej do miski, dodaj resztę składników i miksuj do połączenia w gładką masę.
  • Odstaw ciasto na pół godziny.
  • Przygotuj patelnię o średnicy 24 cm. Dodaj odrobinę tłuszczu i smaż naleśniki na jasny złoty kolor. Nie mogą być zbyt rumiane, bo stracą swoją sprężystość.
Krokiety pękają przy zwijaniu

Wartości odżywcze

Naleśniki do krokietów
Na porcję przypada:
Kalorie
125.9
Tłuszcze
 
5.9
g
9
%
Węglowodany
 
14.2
g
5
%
Błonnik
 
0.9
g
4
%
Białka
 
3.8
g
8
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Zobacz również:

Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

    Autor: Ola Zając

    Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
    Napisz do Oli