w

Jajka z zielonym farszem. Zrobisz go z popularnej mrożonki

Jajka z zielonym farszem
egiss, Getty Images Signature

Jajka z zielonym farszem mogą być podawane na zimnej płycie w trakcie świątecznego ucztowania. Ich kolor przyciąga wzrok gości, a każdy pyta jak w naturalny sposób zafarbować farsz. Wystarczy paczka mrożonego groszku!

Farsz do jajek można wykonać na wiele sposób, a najłatwiejszy z nich to wydrążenie żółtek i zmieszanie ich z majonezem i przyprawami. To szybki i łatwy sposób na przygotowanie smacznej przekąski, ale warto czasami wprowadzić coś innego.

Zielony farsz do jajek wykonasz z zaledwie kilku składników! Jeśli chcesz dodać trochę zieleniny, posyp jajka rzeżuchą lub posiekanym szczypiorkiem.

Jajka z farszem z groszku

Zielony groszek ma delikatny smak, a doprawiony solą i pieprzem nabiera przyjemnego smaku.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Składniki

na 10 jajek

Sposób przygotowania

  • Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie każde z nich przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka.
  • Mrożony groszek wrzucamy do garnka z wrzątkiem i trzymamy przez ok. 5 minut. Następnie odcedź groszek i wrzuć go do kielicha blendera. Do tego dorzuć żółtka, majonez, sól i pieprz. Zmiel składniki i wypełnij białka jajek masą z groszku. Możesz je posypać rzeżuchą i szczypiorkiem.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

  • Miniatura:
  • egiss, Getty Images Signature

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli