w

Domowy serek kanapkowy. W roli głównej suszone pomidory

Domowy serek kanapkowy
Photoshiber, Pixabay

Masz już dość nudnych kanapek z serem żółtym, ale nie masz pomysłu, co możesz dodać do pieczywa, by było odrobinę ciekawsze. Warzywa poza sezonem nie smakują już tak samo, a ich cena potrafi przyprawić o zawrót głowy. Mamy dla ciebie krótki przepis na domowy serek kanapkowy z dodatkiem suszonych pomidorów!

Taki dodatek do chleba odmieni nudne śniadania, które dotychczas jadłaś. Do takiej pasty najlepiej dodać coś „świeżego”. Z racji, że warzywa w tym okresie mają kiepski smak, możesz pomyśleć o kiełkach rzodkiewki. Są stosunkowo tanie i łatwo dostępne, a nawet niewielka ilość ma mnóstwo witamin i minerałów! Kiełki są zalecane dla osób z problemami kardiologicznymi, pomagają obniżyć cholesterol w krwi. Domowy serek kanapkowy będzie smaczny i znacznie zdrowszy od sklepowego smarowidła z mnóstwem chemii.

Pasta z suszonych pomidorów

Pyszny kremowy serek do kanapek
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Składniki

na 5 porcji

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pomidory wrzuć do blendera i zmiel na gładko, jeśli wolisz wyczuwalne kawałki, wystarczy, że je drobno pokroisz.
  • Ser biały najlepiej zmielić z dodatkiem majonezu i śmietany, stanie się bardziej aksamitny. Dodaj pomidory i wymieszaj. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z serem. Na sam koniec dosyp przyprawy. Ser będzie miał intensywny kolor.
  • Podawaj go z pieczywem w towarzystwie kiełek.
Domowy serek kanapkowy

Wartości odżywcze

Pasta z suszonych pomidorów
Na porcję przypada:
Kalorie
148.2
Tłuszcze
 
13
g
20
%
Węglowodany
 
2.5
g
1
%
Błonnik
 
0.1
g
0
%
Białka
 
7.2
g
14
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Zobacz także:

  • Miniatura:
  • Photoshiber, Pixabay
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli