w

Pasta z makreli i sera feta

Masz ochotę na pastę kanapkową z dodatkiem ryby? Może wypróbujesz przepis na banalnie prostą, pastę z makreli i sera feta. Nada się na szybkie śniadanie w biegu czy kolację. Prostota jest gwarancją sukcesu, dlatego wykorzystamy tylko kilka składników, które z pewnością masz w swojej lodówce.

Pasta kanapkowa z makreli i feta

Prosta, pyszna, idealna na śniadanie! Makrela to ryba, która idealnie pasuje do różnego rodzaju past kanapkowych.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
pasta z makreli
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Makrelę razem z sosem pomidorowym umieszczamy w misce i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy ser feta i mieszamy do połączenia z rybą. Ogórki ścieramy na tarce, paprykę i oliwki kroimy drobno. Dodajemy pieprz i szczyptę ostrej papryki.
  • Pastę ostawiamy do lodówki na kilka godzin, wtedy zyska pełnie smaku.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze

Pasta kanapkowa z makreli i feta
Na porcję przypada:
Kalorie
71.7
Tłuszcze
 
4.3
g
7
%
Węglowodany
 
0.6
g
0
%
Błonnik
 
0.2
g
1
%
Białka
 
7.3
g
15
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli