Spis treści
Masz ochotę na pastę kanapkową z dodatkiem ryby? Może wypróbujesz przepis na banalnie prostą, pastę z makreli i sera feta. Nada się na szybkie śniadanie w biegu czy kolację. Prostota jest gwarancją sukcesu, dlatego wykorzystamy tylko kilka składników, które z pewnością masz w swojej lodówce.
Pasta kanapkowa z makreli i feta
Sposób przygotowania
- Makrelę razem z sosem pomidorowym umieszczamy w misce i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy ser feta i mieszamy do połączenia z rybą. Ogórki ścieramy na tarce, paprykę i oliwki kroimy drobno. Dodajemy pieprz i szczyptę ostrej papryki.
- Pastę ostawiamy do lodówki na kilka godzin, wtedy zyska pełnie smaku.
Składniki
na 5 porcji
- 1 puszka makrela w pomidorach
- 50 g ser feta
- 2 szt ogórek konserwowy
- 2 plasterki papryka konserwowa
- 1 garść oliwki czarne
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta papryka ostra mielona
Jeden komentarz