w

Naleśniki będą miękkie jeśli dodasz do nich 2 łyżki jajecznego sosu

Naleśniki będą miękkie
finwal, Getty Images

Naleśniki będą miękkie, kiedy dodasz do ciasta odrobinę pewnego składnika. W całym przepisie nie znajdziesz mleka, a zasługą kremowej konsystencji jest popularny sos. Mowa tutaj o majonezie! Jeśli dodasz odrobinę tego składnika do ciasta, placuszki wyjdą idealnie puszyste.

W tym przepisie zamienimy kilka standardowych składników, by stworzyć idealną masę naleśnikową. Zamiast mleka użyj wody, a jako tłuszcz dodaj odrobinę masła i majonezu.

Do naleśników pasuje mnóstwo dodatków! Możesz się pokusić o odrobinę: miodu, dżemu, nutelli, świeżych owoców, jogurtu naturalnego, kakao, cynamonu i masła orzechowego. Inne opcje to cukier puder, syropy, bita śmietana czy orzechy. W zależności od preferencji smakowych można wybrać ulubione dodatki i cieszyć się pysznym w smaku naleśnikiem.

Naleśniki z sekretnym dodatkiem

Marzysz o delikatnych naleśnikach? Musisz dodać do nich odrobinę majonezu, a gwarantuje, że będą wyśmienite!
Sponsorowane
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Czas gotowania 10 min.

Składniki

na 4 porcje

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Masło rozpuść w małym garnku. Do miski przesiej mąkę i dodaj proszek do pieczenia. Do miski wbij jajka, dodaj majonez, wodę i masło wszystko roztrzep trzepaczka lub mikserem.
  • Masę odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce by miała szanse delikatnie się napuszyć.
  • Po tym czasie zacznij dosypywać mąki do ciasta i delikatnie wymieszaj do połączenia.
  • Patelnie porządnie rozgrzej, wlej odrobinę oleju i rozetrzyj ręcznikiem papierowym. Wylewaj porcję ciasta i smaż na złocisty kolor z obu stron.

Wartości odżywcze

Naleśniki z sekretnym dodatkiem
Na porcję przypada:
Kalorie
263.6
Tłuszcze
 
7.9
g
12
%
Węglowodany
 
38.7
g
13
%
Błonnik
 
1.4
g
6
%
Białka
 
8.1
g
16
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane

Zobacz także:

  • Miniatura:
  • finwal, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli