w , ,

Przepis na piernik świąteczny: „Raz-Dwa” Zrobisz go w 5 minut

Źródło: czarny_bez, Getty Images

Przepyszny, aromatyczny, mokry w środku i co najważniejsze banalnie prosty do przyrządzenia. Właśnie taki jest piernik o nazwie „Raz-Dwa”. Idealny na święta, ale i bez specjalnych okazji. Po prostu doskonały. Spróbuj i przekonaj się sama.

Pieczenie ciast wydaje nam się żmudnym i długotrwałym procesem. Faktycznie wiele ciast, które wymaga np. upieczenia biszkopta, czy stworzenia skomplikowanych mas i dekoracji to kilka godzin spędzonych w kuchni. Ale nie zawsze tak musi być. Dziś przychodzimy do was z przepisem na pyszny piernik, który zrobicie w 5 minut. Niemożliwe? Sprawdźcie sami! Do wykonania piernika „Raz- Dwa” potrzebujesz keksówki o wymiarach 30×12 cm. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zaczynamy.

Piernik „Raz-Dwa”. Przepis

Składniki na piernik „Raz-Dwa”:

Do wykonania polewy potrzebujesz:

Przygotowanie:

  • Miniatura:
  • Źródło: czarny_bez, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Izabela Leśniewska

      Jej specjalnością są tradycyjne polskie potrawy, które przedstawia w nowoczesnym ujęciu, a także międzynarodowe kuchnie, które odkrywa podczas swoich podróży.