w

Szybka sałatka z białą kiełbasą. Dorobisz ją, jeśli zabraknie ulubionej sałatki

sałatka z białą kiełbasą
Kabviso, Getty Images

Sałatka z białą kiełbasą z tego przepisu może uratować Ci skórę! Jeśli po pierwszym dniu świętowania zacznie brakować sałatki, możesz szybko skomponować inną z produktów, które na pewno masz pod ręką. Biała kiełbasa to symbol świąt wielkanocnych a ty z pewnością masz jej solidny zapas w lodówce. Wystarczy ja trochę podsmażyć i dodać kilka ekstra składników.

W tym przepisie przedstawimy szybką i prostą wersję sałatki z białą kiełbasą, którą można przygotować w zaledwie kilka minut. Gotowi na pyszny posiłek? Mnie cieknie ślinka na samą myśl.

Sałatka z białą kiełbasą

Sałatkę można podać na dwa sposoby — na ciepło ze świeżo podsmażoną kiełbasą, lub na zimo gdy ta już przestygnie.
Sponsorowane
Czas całkowity 25 min.
Czas przygotowywania 25 min.

Składniki

na 6 porcji

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Kiełbasę pokrój na drobne talarki i podsmaż na patelni, aż będzie rumiana.
  • Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kiełbasy. Smaż razem, aż cebula będzie szklista.
  • Pokrój ogórki, pomidory i paprykę w kostkę i przełóż do miski.
  • Dodaj podsmażoną kiełbasę i cebulę do miski.
  • W miseczce wymieszaj oliwę i ocet jabłkowy, dodaj szczyptę pieprzu i soli, a następnie wymieszaj całość i zalej sałatkę.

Wartości odżywcze

Sałatka z białą kiełbasą
Na porcję przypada:
Kalorie
126.1
Tłuszcze
 
9.9
g
15
%
Węglowodany
 
5.5
g
2
%
Błonnik
 
1.5
g
6
%
Białka
 
4
g
8
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
Brak ocen
Sponsorowane

Każdemu może się zdarzyć wpadka świąteczna związana z tym, że podczas świętowania zabraknie nam sałatki. W takich sytuacjach trzeba dorobić na szybko trochę przekąski z tego co akurat mamy w lodówce. Sałatka z białą kiełbasą to zbiór twoich ulubionych składników, które w połączeniu smakują jeszcze lepiej.

  • Miniatura:
  • Kabviso, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli