w ,

Owsianka budyniowa lepsza od klasycznej. Mega kremowa i gęsta

owsianka budyniowa
Mizina, Getty Images

Jak dobrze rozpocząć dzień? Oczywiście od pysznego i pożywnego śniadania. Owsianka budyniowa z naszego przepisu ma w sobie wszystko to, czego potrzebujesz!

I znowu mamy poniedziałek, dzień dla wielu z nas niezbyt przyjemny i optymistyczny. Na szczęście wiemy, jak szybko to zmienić. Aby dzień był udany, należy rozpocząć go z przytupem. I doskonale wiemy, jak to zrobić.

Kluczem do sukcesu jest tu oczywiście pyszne, ciekawe i przede wszystkim pożywne śniadanie. Musi to być taka propozycja, aby dodała nam siły i energii do działania na wiele godzin. Dlatego też nie marnuj ani sekundy i razem z nami przygotuje genialną owsiankę w nowym wydaniu!

Dlaczego owsianka budyniowa?

Jeśli starasz się jeść zdrowo i fitowo, na pewno często stawiasz na owsiankę na bazie samego mleka lub wody. Dziś chcemy Ci jednak pokazać, że istnieje jeszcze jedna, bardzo ciekawa alternatywa. Do przygotowania dzisiejszego przepisu użyjemy dodatkowo budyniu.

I od razu uspokajam, nie będziemy musieli używać osobnego garnka do przygotowania naszego budyniu. Wszystko zrobimy w jednym naczyniu, aby nie zostawić całej sterty kuchennych gadżetów do mycia.

Jakie korzyści ma owsianka z dodatkiem budyniu? Przede wszystkim wychodzi dużo bardziej kremowa i gęsta. Co więcej, obecność budyniu podkręca smak naszej owsianki. Jak więc sama widzisz, naprawdę warto go dodać.

Owsianka budyniowa

Rozpocznij dzień smacznym i ciekawym przepisem, który doda Ci energii do działania na cały dzień!
Czas całkowity 25 min.
Czas przygotowywania 25 min.

Składniki

na 2 porcje

Sposób przygotowania

  • Zagotuj mleko w garnku na palniku.
  • Następnie wrzuć do garnka płatki owsiane, budyń oraz sól. Warto w tym miejscu dodać, że możesz wykorzystać zarówno budyń śmietankowy, jak i czekoladowy.
  • Po zagotowaniu zawartość garnka odstawiamy na kilka minut do napęcznienia płatków. Najlepiej przykryj garnek talerzykiem lub pokrywką.
  • Przed podaniem udekoruj owsiankę świeżymi owocami, bakaliami i czekoladą.
  • Smacznego!
owsianka budyniowa
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
  • Miniatura:
  • Mizina, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani