Spis treści
Czy wiesz, jak zrobić domowy majonez? I to tak, aby się nie przemęczyć? Już za moment wszystko stanie się jasne. Znamy genialną recepturę na ten pyszny dodatek.
Wielkimi krokami zbliżają się święta wielkanocne. A wraz z nimi na naszych stołach pojawią się dania i przekąskim z majonezem w roli głównej. I oczywiście możesz kupić gotowy produkt w markecie. Możesz też zrobić go samodzielnie od podstaw. Od razu podkreślam, że wszystkie potrzebne składniki na pewno masz w domu, a cały proces przygotowania majonezu jest bajecznie prosta.
Jak zrobić błyskawiczny domowy majonez?
Dzisiejszy przepis przyda się również na ostatnią chwilę w ferworze świątecznych przygotowań, kiedy każda minuta jest cenna na wagę złota. Kiedy zauważysz, że właśnie skończył Ci się majonez, wcale nie musisz rzucać wszystkiego i jechać na szybkie zakupy.
W mgnieniu oka przygotujesz domową wersję majonezu i to zaledwie z kilku składników. Do tego zadania będziesz potrzebować jeszcze tylko blendera, aby połączyć produkty. I nie martw się, taka wersja majonezu będzie zachwycać zarówno smakiem, jak i wyglądem!
Domowy majonez
Składniki
na porcja
Sposób przygotowania
- Umieść wszystkie składniki w blenderze i uruchom urządzenie.
- Po czym poznać, że majonez jest gotowy? Składniki powinny ładnie się połączyć, tworząc jednolitą i gęstą mieszankę.
- Powstały miks przełóż do szczelnego pojemnika z pokrywką, po czym przechowuj w lodówce.
- Majonez domowej roboty należy wykorzystać w ciągu 14 dni.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Jak sama więc widzisz przygotowanie domowej roboty majonezu to prawdziwa „bułka z masłem”. Możesz przygotować własną wersję zarówno w okresie świątecznym, jak i na codzień, jeśli lubisz i często używasz majonezu w swojej kuchni.
Oczywiście jeśli szukasz więcej pomysłów i inspiracji na wielkanocne dodatki, zapraszam do naszej szerokiej bazy. Znajdziesz tam całą masę ciekawych treści, które pomogą Ci przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia. Twoi goście z pewnością będą zachwyceni, daję Ci na to 100% gwarancję. Każdy z przepisów został przetestowany przez naszą ekipę.
Co więcej, wszystkie receptury nie tylko od razu się przyjęły, ale też wychodzą za każdym razem. Nie musisz więc obawiać się kulinarnej wpadki. Tego typu akcja po prostu się nie wydarzy.
I oczywiście, jeśli znasz inne ciekawe pomysły na przygotowanie wielkanocnych dań i dodatków, czekam na Twój komentarz. Ciekawych pomysłów i nowinek w kuchni nigdy za wiele!
Jeden komentarz