Spis treści
Już za moment dowiesz się, jak zrobić paluszki rybne w zaciszu własnego domu. Z tym przepisem zrobisz prawdziwą furorę. Każdy, kto choć raz je skosztuje, będzie pytał o dokładną recepturę!
Maluchy nie chcą jeść obiadu i nie wiesz, już co zrobić z tym fantem? Brakuje Ci już pomysłów, jak zachęcić je do jedzenia? Przychodzimy z pomocą!
Może to spotkać każdego z nas. Brak pomysłów i chęci na stworzenie pysznego obiadu dla całej rodziny. Na szczęście masz nas. Już za moment sama pobiegniesz do kuchni i weźmiesz się za przygotowanie smacznego i ciekawego posiłku dla swoich bliskich.
Jak zrobić paluszki rybne domowym sposobem?
Jeśli czujesz przesyt mięsnymi dodatkami, dzisiejszy pomysł na obiad jeszcze bardziej Ci się spodoba. Bazą naszego pysznego posiłku będzie genialny dorsz, dzięki któremu w mgnieniu oka zrobimy domową wersję paluszków rybnych.
A kiedy już je zrobisz, wystarczy tylko połączyć je z frytkami, ziemniakami lub ryżem. No i oczywiście nie może zabraknąć tu kolorowej i pożywnej surówki. Nie wiem jak Ty, ale ja już zrobiłam się głodna. Dlatego nie ma co przedłużać i przechodzimy do sedna sprawy. Sprawdzony przepis na paluszki rybne już na Ciebie czeka!
Paluszki rybne domowej roboty
Składniki
na porcji
- 500 g dorsz (polędwica)
- 2 szt. jajko
- 1 szkl. bułka tarta
- 1 szkl. mąka
- 1 łyżeczka papryka słodka mielona
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki czosnek (granulowany)
Sposób przygotowania
- Pokrój dorsza na mniejsze kawałki, aby przypominały wyglądem tradycyjne paluszki rybne.
- Teraz przygotuj dodatki. Zacznij od przesypania na talerz mąki z przyprawami. Dokładnie przemieszaj powstały miks.
- Następnie roztrzep jajka w misce przy pomocy widelca.
- Na koniec przesyp na talerz bułkę tartą.
- Wszystko co musisz zrobić teraz, to tak naprawdę obtoczyć paluszki w mące, jajkach i na koniec w bułce tartej.
- Tak przygotowane paluszki smaż na patelni do zarumienia na złocisty kolor z każdej strony. Możesz również upiec je w piekarniku. Pamiętaj jednak, aby wcześniej polać je delikatnie olejem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym przepisie. Wykorzystasz go w swoim domu jeszcze w tym tygodniu? Mam nadzieję, że tak!
Zobacz także: Po obiedzie zostały kotlety mielone? Wiemy, jak je wykorzystać!
Jeden komentarz