w ,

Chcesz gotować jak Magda Gessler? Możesz zapisać się na jej warsztaty

Chciałabyś podszkolić swoje umiejętności w kuchni i gotować niczym Magda Gessler? Jeśli tak, masz okazję skorzystać z warsztatów znanej restauratorki — niestety ich cena nie należy do najniższych…

Naucz się gotować niczym Magda Gessler!

Szkolenia na żywo mają to do siebie, że czerpiemy z nich wiedze garściami, a wszystkie błędy są wychwytywane przez prowadzącego i natychmiastowo poprawiane. Warsztaty pani Gessler trwają trzy dni i są podzielone na poszczególne tematy dotyczące gotowania.

W pierwszym dniu kursanci zgłębiają wiedzę na temat potraw wielkanocnych. Zacznie się od przygotowania majonezu oraz chrzanu, następnie przygotują ravioli z krewetkami i pierogi z nadzieniem z białej kiełbasy. Nie obędzie się bez pieczenia tradycyjnego mazurka, który jest niczym baranek wielkanocny!

gotować jak Magda Gessler
warsztaty kulinarne/ fot. JC Sager, Getty Images

Dzień drugi to pełne skupienie nad sałatkami, sosami i bulionami. Restauratorka będzie tłumaczyć jak łączyć poszczególne składniki zarówno w sałatkach, jak i w sosach. Na sam koniec wszyscy kursanci będą szkoleni z przygotowania malinowego deseru o nazwie parfait.

Ostatni dzień to tematyka piknikowa. W roli głównej wystąpi faszerowany kurczak po polsku i gazpacho na zimno. Innym ciekawym daniem, które przygotują jest hiszpańska Tortilla de patatas. Jako wisienka na torcie wykonają bananowe ciasto ze świeżym ananasem.

Ile przyjdzie nam zapłacić za kurs?

Warsztaty będą trwały trzy dni i odbędą się w różnych terminach. Każdego dnia restauratorka poświeci 3,5 godziny na przekazywanie wiedzy. Grupa będzie składać się z dwunastu osób, a za jeden dzień gotowania trzeba zapłacić 899 zł, jeśli zabierzemy znajomego, cena zmniejszy się o sto złotych i przyjdzie nam zapłacić 799 zł.

Czy te pieniądze są warte poznania tajników gotowania pani Magdy? Otóż każdy musi sam odpowiedzieć na to pytanie. Być może wśród was jest ktoś, kto uwielbia kucharkę, a jego marzeniem jest wzięcie udziału w warsztatach.

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli