w

Racuchy z budyniem znikają z talerza w mgnieniu oka

racuchy
Purple Goose, Getty Images

Szukasz pomysłu na piątkowy obiad na słodko? Nasze racuchy z tajnym składnikiem spiszą się w tej roli idealnie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Jeśli brakuje Ci pomysłów na smaczny, a zarazem szybki obiad, przychodzimy z pomocą. Co więcej, będzie składał się zaledwie z kilku składników, dlatego poradzi sobie z nim nawet największy laik kulinarny. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Pyszny posiłek dla całej rodziny zrobisz w mgnieniu oka bez grama mięsa. I w dodatku na słodko!

Domowe racuchy z ciekawym dodatkiem!

Jak sama widzisz zapowiada się ciekawie i pysznie. Co więc dziś wspólnie upichcimy? Będą to genialne racuchy z pewnym dodatkiem. Dzięki niemu pyszne placuszki będą nie tylko mega puszyste jak chmurka, ale też będą genialnie smakować. O jaki składnik więc chodzi? O niepozorny budyń waniliowy, który będzie świetnie komponował się z pozostałymi składnikami na smaczne placuszki domowej roboty.

Racuchy budyniowe

Smak klasycznych racuchów podkręć przy pomocy budyniu waniliowego. Będzie pysznie!
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Smażenie: 5 min.

Składniki

na 10 porcji

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpocznij od przesiania mąki. Dzięki temu zabiegowi, domowe racuchy będą mega puszyste.
  • Następnie połącz ze sobą suche składniki, a mianowicie mąkę, proszek do pieczenia, budyń oraz cukier.
  • Dopiero teraz możesz dodać do składników jajka oraz mleko. Pamiętaj, rób to powoli w mniejszych porcjach.
  • Kiedy już uzyskasz jednolitą konsystencję mieszanki, możemy przechodzić do smażenia racuchów.
  • Pamiętaj, aby dobrze natłuścić i rozgrzać patelnię.
  • Placuszki smaż z obu stron po kilka minut. Mają mieć piękne i złociste rumieńce.
  • Gotowe racuchy serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
racuchy budyniowe
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )

Koniecznie daj mi znać, co myślisz o dodaniu do racuchów budyniu waniliowego. Znałaś tę sztuczkę wcześniej, a może słyszysz o niej po raz pierwszy?

Jestem też mega ciekawa Twojej opinii na temat obiadów serwowanych na słodko. Ja uwielbiam takie kombinacje i uważam, że są ciekawym urozmaiceniem. Zgadzasz się ze mną, a może masz zupełnie inne zdanie na ten temat?

Zobacz także: Kremówka bez pieczenia. Zrobisz ją w mgnieniu oka!

  • Miniatura:
  • Purple Goose, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani