Spis treści
Szukasz pomysłu na piątkowy obiad na słodko? Nasze racuchy z tajnym składnikiem spiszą się w tej roli idealnie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Jeśli brakuje Ci pomysłów na smaczny, a zarazem szybki obiad, przychodzimy z pomocą. Co więcej, będzie składał się zaledwie z kilku składników, dlatego poradzi sobie z nim nawet największy laik kulinarny. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Pyszny posiłek dla całej rodziny zrobisz w mgnieniu oka bez grama mięsa. I w dodatku na słodko!
Domowe racuchy z ciekawym dodatkiem!
Jak sama widzisz zapowiada się ciekawie i pysznie. Co więc dziś wspólnie upichcimy? Będą to genialne racuchy z pewnym dodatkiem. Dzięki niemu pyszne placuszki będą nie tylko mega puszyste jak chmurka, ale też będą genialnie smakować. O jaki składnik więc chodzi? O niepozorny budyń waniliowy, który będzie świetnie komponował się z pozostałymi składnikami na smaczne placuszki domowej roboty.
Racuchy budyniowe
Składniki
na 10 porcji
Sposób przygotowania
- Pracę nad przepisem rozpocznij od przesiania mąki. Dzięki temu zabiegowi, domowe racuchy będą mega puszyste.
- Następnie połącz ze sobą suche składniki, a mianowicie mąkę, proszek do pieczenia, budyń oraz cukier.
- Dopiero teraz możesz dodać do składników jajka oraz mleko. Pamiętaj, rób to powoli w mniejszych porcjach.
- Kiedy już uzyskasz jednolitą konsystencję mieszanki, możemy przechodzić do smażenia racuchów.
- Pamiętaj, aby dobrze natłuścić i rozgrzać patelnię.
- Placuszki smaż z obu stron po kilka minut. Mają mieć piękne i złociste rumieńce.
- Gotowe racuchy serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Koniecznie daj mi znać, co myślisz o dodaniu do racuchów budyniu waniliowego. Znałaś tę sztuczkę wcześniej, a może słyszysz o niej po raz pierwszy?
Jestem też mega ciekawa Twojej opinii na temat obiadów serwowanych na słodko. Ja uwielbiam takie kombinacje i uważam, że są ciekawym urozmaiceniem. Zgadzasz się ze mną, a może masz zupełnie inne zdanie na ten temat?
Zobacz także: Kremówka bez pieczenia. Zrobisz ją w mgnieniu oka!