w

Puszyste racuchy bez jajek i mleka. Wychodzą za każdym razem

Czy racuchy bez jajek i mleka mogą zaistnieć? Ten przepis udowadnia, że tak! Na dodatek będą tak samo pyszne i delikatne jak te z tradycyjnego przepisu. Przepis jest 100% roślinny, więc osoby unikające produktów odzwierzęcych mogą śmiało go przygotować.

Racuchy to puszyste placuszki, które dają przyjemność przy każdym kęsie. Kojarzą się głównie z dziećmi, ale rzeczywistość pokazuje, że jedzą je również dorośli.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godzina 19 minuty
Czas przygotowywania 1 godzina
Czas gotowania 19 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ciepłą wodę wlewamy do miski i kruszymy drożdże, a następnie mieszamy do rozpuszczenia. Mąkę oraz sól umieszczamy w osobnej misce, mieszamy. Dodajemy odmierzony cukier i 2 łyżki oleju. Powoli dolewamy wodę z drożdżami i mieszamy.
  • Jabłka kroimy w drobną kostkę i dorzucamy wszystko do ciasta. Odstawiamy masę do wyrośnięcia.
  • Gdy ciasto spulchnieje, rozgrzewamy olej na patelni i wykładamy ciasto łyżką formując nieduże placki.
  • Smażymy do zarumienienia. Ściągamy placki na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Racuchy bez jajek i mleka
Na porcję przypada:
Kalorie
548.1
Tłuszcze
 
6.2
g
10
%
Węglowodany
 
107.7
g
36
%
Błonnik
 
5.5
g
23
%
Białka
 
13.8
g
28
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz