w ,

Masa serowa z owocowym puree. Sernik wyjdzie idealnie kremowy

masa serowa z bananowym puree
one_inamillion, Getty Images

Czy wiesz, że masa serowa z dodatkiem bananowego puree to prawdziwy strzał w 10? Dzięki temu połączeniu, uzyskasz aksamitny i kremowy wypiek domowej roboty.

Mega puszysty, perfekcyjnie kremowy i aksamitny sernik domowej roboty to marzenie każdego cukiernika. I niezależnie od tego czy jesteś na samym początku swojej przygody z wypiekami, czy masz już jakieś podstawy w tej kwestii, mam coś, co na pewno Ci się przyda. Z dzisiejszym przepisem przygotujesz genialny sernik, który dosłownie rozpływa się ustach. Nie wierzysz? Przeczytaj ten artykuł do końca, a wszystko stanie się jasne!

Jak zrobić idealny sernik? Masa serowa z budyniowym puree to klucz do sukcesu

Jak się okazuje, aby uzyskać zadawalające efekty, o których była mowa wyżej, potrzebujesz tak naprawdę jednego składnika. Oprócz tradycyjnych produktów na sernik, przygotuj jeszcze banany, które w postaci puree dodamy do masy serowej.

Pamiętaj jednak, że użyte do przepisu banany, muszą być mocno dojrzałe. Tylko w takiej postaci są mega miękkie i słodkie, a o to właśnie nam chodzi. Dzięki tym właściwościom, sernik z bananowym puree będzie nieziemsko kremowy i aksamitny. Dosłownie jakbyś jadła puszystą chmurkę. Słodka nuta bananów wpłynie korzystnie również na smak sernika. Obok takiej kombinacji smakowej nie sposób przejść obojętnie.

Sernik w takim wydaniu zniknie z talerzy w mgnieniu oka. Co więcej, Twoi goście z pewnością poproszą o dokładną recepturę na domowy wypiek z dodatkiem bananów. Daję Ci na to, moją 100% gwarancję.

Sernik z bananowym puree

Przepyszny serniczek z dodatkiem bananowego puree to prawdziwa uczta dla podniebienia!
Czas całkowity 1 godz. 40 min.
Czas przygotowywania 40 min.
Pieczenie: 1 godz.

Składniki

na 12 porcji

Spód:

Masa serowa:

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpoczynamy od zblendowania maślanych herbatników.
  • Następnie łączymy je z roztopionym masłem, po czym z powstałej mieszanki ubijamy spód w formie do pieczenia.
  • Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. W tym celu miksujemy ser z cukrem, budyniem i jajkami.
  • Obieramy banany, po czym rozgniatamy je przy pomocy widelca.
  • Przygotowane w ten sposób puree łączymy z masą serową.
  • Powstały w ten sposób miks przelewamy do formy do pieczenia, po czym formę wstawiamy do piekarnika na 60 minut. Urządzenie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Smacznego!
masa serowa
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Oczywiście upieczony i ostudzony sernik możesz udekorować na wiele ciekawych sposobów. Świetnie sprawdzi się tu zarówno polewa z białej, jak i gorzkiej czekolady. Na wierzchu domowego wypieku możesz też rozprowadzić mus owocowy lub udekorować go świeżymi owocami.

Z racji, że święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, gotowy sernik możesz udekorować także wielkanocnymi elementami w jadalnym wydaniu.

  • Miniatura:
  • one_inamillion, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani