w

Lubisz pierogi z mięsem? Ten farsz będzie strzałem w dziesiątkę

Pierogi z mięsem
rudisill, Getty Images Signature

Pierogi z mięsem to jedne z ulubionych, zaraz po tradycyjnych ruskich. Trudno się dziwić, kiedy mięso jest idealnie przyprawione i soczyste, praktycznie rozpływa się w ustach. Dziś zmienimy nieco koncepcje i podamy Ci przepis na pierogi z kaszanką, cebulą i majerankiem. Nawet nie wiesz, jakie są pyszne!

Farsz do pierogów składa się z niewielu produktów. Najważniejszym z nich jest dobrej jakości kaszanka, najlepiej kupić ją w lokalnej masarni, gdyż ta z marketu nie grzeszy jakością. Farsz musi mieć dużo majeranku i pieprzu, za to unikamy soli, gdyż kaszanka sama w sobie jest bardzo słona.

Gotowe pierogi z mięsem potrzebują dobrej okrasy. Możesz zaserwować je z tradycyjną cebulką lub wytopić skwarki i polać nimi gotowe danie. Uprzedzamy, że nie należy ono do małokalorycznych i lekkich. Najlepiej pozwolić sobie na nie od czasu do czasu, gdyż częste jedzenie takich ciężkich potraw może źle działać na nasze serce.

Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką to nowa odsłona pierogów z mięsem. Próbowaliście kiedyś takie połączenia? Jeśli lubicie kaszankę, to powinniście koniecznie spróbować tego dania.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.

Składniki

na 1 porcja

Sposób przygotowania

  • Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulkę i podsmażaj na wolnym ogniu, aż zmięknie. Weź kaszankę i rozetnij jelito, a następnie wysyp wartość na patelnię. Podsmażaj na niewielkim ogniu, dodaj przyprawy i zamieszaj.
  • Przygotuj ulubione ciasto na pierogi, wytnij krążki szklanką i dodaj farsz. Zagotuj wodę i wrzuć pierogi do wrzątku. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
  • Zrób okrasę i polej gotowe pierogi.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Takie pierogi można zrobić w wersji roślinnej! Wystarczy kupić wegański zamiennik kaszanki w markecie. W dzisiejszych czasach nie musimy się martwic o niedostępność i wysokie ceny takich produktów. Często zamienniki wychodzą w korzystniejszej cenie niż produkty odzwierzęce.

Zobacz również:

  • Miniatura:
  • rudisill, Getty Images Signature

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli