w

W czym moczyć kotlety schabowe? Będą idealnie kruche i delikatne

kotlety schabowe
Savany, Getty Images Signature

Kotlety schabowe perfekcyjne pod każdym kątem? Oczywiście, że jest to możliwe. Musisz tylko pamiętać o jednej czynności. Za moment wszystko stanie się jasne!

Przygotowanie idealnych posiłków wymaga pewnych czynności, których nie można pominąć. I w przypadku pysznych kotletów chodzi o moczenie mięsa przez kilka godzin w odpowiednich produktach. Jakich? Już za moment poznasz pełną listę!

Będzie pomysłowo, ciekawie i smacznie przede wszystkim. Twoi bliscy będą prosić o zdradzenie sekretu perfekcyjnych kotletów. Z doświadczenia wiem, że znikają z talerzy w mgnieniu oka! Takiej kombinacji po prostu nie sposób odmówić!

W czym moczyć kotlety schabowe?

#1 Mleko i cebula – ta mieszanka sprawi, że kotlety nie tylko zyskają nowe smaki, ale też będą mega miękkie i soczyste jednocześnie! Trik ten jest na pewno dobrze znany zarówno naszym mamom, jak i babciom. Dlatego tym bardziej warto stosować go również dzisiaj. W końcu sprawdzone patenty są najlepsze!

#2 Mleko i czosnek – jeśli chcesz jeszcze bardziej podkręcić smak kotletów schabowych, mocz je przez kilka godzin w mleku wraz z obranym i rozgniecionym czosnkiem. Kruchość, delikatność i niepowtarzalny smak w jednym.

#3 Jogurt naturalny lub maślana – kolejnym ciekawym rozwiązaniem jest zwykły jogurt lub maślanka, która również zapewni idealną miękkość i delikatność przyszłym kotletom schabowym. Dodaj ulubione przyprawy i smak kotletów schabowych będzie podkręcony na 1000%.

#4 Ketchup i musztarda – idealnie smak kotletów schabowych podkreślą również dobrze znane dodatki w naszej kuchni – musztarda i ketchup. Dorzuć do nich ulubione przyprawy i gotowe. Taka marynata to prawdziwe złoto!

#5 Mieszanka jajek, przypraw i mleka – i na koniec miks z roztrzepanych jajek z ulubionymi przyprawami i odrobiną mleka. Taki miks sprawi, że mięso będzie idealnie soczyste i kruche jednocześnie! Po prostu palce lizać.

Koniecznie daj mi znać, która z kombinacji do marynowania kotletów schabowych najbardziej Ci odpowiada. Ja jakoś nie potrafię wskazać jednego faworyta. Najbardziej lubię stosować różne rozwiązania naprzemiennie. Ty też tak masz?

Zobacz także: Gołąbki i mielone w jednym? Siostra Anastazja zdradza jak zrobić kotlety a’la gołąbki

  • Miniatura:
  • Savany, Getty Images Signature

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani