w , , ,

Pierogi czekoladowe z ciekawym farszem. Przepis już czeka

pierogi czekoladowe
millermountainman, Getty Images

Znudziły Ci się pierogi ruskie? I nie masz pomysłu, jak je stuningować? Zrób nasze pierogi czekoladowe z owocowym farszem. Na pewno nie pożałujesz!

Nie wiem jak u Ciebie to wygląda, ale u mnie w domu pierogi muszą pojawić się minimum raz w tygodniu. Zarówno moje maluchy, jak i mój mąż, bardzo za nimi przepadają. Ja również mam do nich ogromny sentyment. Nie oznacza to jednak, że od czasu do czasu nie potrzebuje jakiejś odmiany. Ciągłe powielanie tego samego przepisu co tydzień może być w końcu męczące i nudne.

Dlatego też początkowo zaczęłam kombinować z różnego rodzaju farszem. I metoda ta pomogła, ale na chwilę. Potrzebowałam czegoś nowego i inspirującego. I w ten oto sposób w mojej kuchni pojawiły się genialne i oryginale pierogi z dodatkiem kakao. Jak je zrobić? I jaki farsz skrywają? Już śpieszę z odpowiedziami!

Dlaczego pierogi czekoladowe?

Zacznijmy od tego, że przygotowanie pierogów w takiej wersji to prawdziwa frajda i zupełnie coś nowego dla gotującego. Różnicę widać już na etapie przygotowania ciasta, bo dzięki obecności kakao, ma ono zupełnie inny kolor.

Co więcej, do wypełnienia dzisiejszych pierogów, wykorzystamy genialne maliny oraz ser. Taka propozycja nie tylko wniesie do Twojej kuchni powiew świeżości, ale też odkryjesz genialne kombinacje smakowe.

Obiad w takim wydaniu to prawdziwe niebo w gębie. O czym możesz przekonać się sama jeszcze dziś. Wystarczy, że wykorzystasz poniższy przepis. Naprawdę warto!

Pierogi czekoladowe z serowo-malinowym farszem

Jeszcze dziś przygotuj dla swoich bliskich niespodziankę obiadową w słodkim wydaniu!
Czas całkowity 50 min.
Czas przygotowywania 40 min.
Czas gotowania 10 min.

Składniki

na 4 porcje

Ciasto na pierogi:

Farsz:

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpoczynamy od przygotowania ciasta. W tym celu łączymy ze sobą mąkę, masło, ciepłą wodę, kakao oraz sól.
  • Z połączonych składników formujemy ciasto.
  • Następnie dzielimy je na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy na cienkie placki. Z każdego takiego elementu wykrawamy kółka.
  • Czas na farsz. W osobnej misce łączymy umyte maliny, cukier puder oraz ser. Całość mieszamy do chwili, aż połączone składniki stworzą jednolitą mieszankę.
  • Powstały farsz umieszczamy na wyciętych kółkach i lepimy jak pierogi.
  • Ulepione w ten sposób pierogi gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie.
  • Smacznego!
pierogi czekoladowe
Zobacz
pierogi na słodko pierogi z malinami
Ocena:
(1 głos)

I to wszystko! Teraz już wiesz, jak przygotować genialne pierogi w słodkim wydaniu. Jestem mega ciekawa, co myślisz o takiej kombinacji. W moim domu naprawdę się sprawdziła, dlatego polecam ją z całego serca. Mam nadzieję, że przypadnie do gustu również Tobie 🙂

  • Miniatura:
  • millermountainman, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani