w

Jak zrobić ruskie schabowe? Pierogi i schabowe w jednym

ruskie schabowe
JackF, Getty Images

Już za moment dowiesz się, jak przygotować pomysłowy obiad jeszcze dziś. Ruskie schabowe staną się hitem w każdym domu. Po prostu nie ma innej opcji!

Chyba zgodzisz się ze mną, że w naszym kraju największą popularnością cieszą się zarówno kotlety, jak i pierogi ruskie. Oba te przepisy to już klasyki, które wychodzą za każdym razem. A gdybym powiedziała Ci, że można pójść o krok dalej i połączyć oba danie w jedno?

Ruskie schabowe – skąd wziął się ten pomysł?

Wiem, że początkowo może brzmieć to wręcz absurdalnie, ale kotlety i pierogi ruskie naprawdę można połączyć w jedno. Co więcej, taki obiad jest genialny – zarówno pod względem smakowym, jak i wyglądu. To też powiew świeżości w każdej kuchni, bo czegoś takiego wcześniej nie robiłaś.

Genialnym pomysłem na pyszny obiad podzieliła się na Tik Tok’u mega kreatywna nathallae. Kobieta w krótkim filmiku pokazała jak w prosty i szybki sposób robi w swojej kuchni prawdziwą ucztę dla podniebienia. Połączenie kotletów i farszu do pierogów ruskich to prawdziwy strzał w 10! Zresztą obejrzyj poniższe nagranie i sama się o tym przekonaj.

@nathallae

Ruskie schabowe! 🥟 #prosteprzepisy #szybkieprzepisy #schabowy #pierogi Schab ( na 3-4 sztuki) Mąka pszenna, bułka tarta, jajka – do obtoczenia Sól Pieprz Olej do smażenia Farsz: 1 biała cebula 3 łyżki masła 250g tłustego twarogu 250g ziemniaków mączystych Pieprz Sól

♬ Bongo Bong – Manu Chao
Jak zrobić ruskie schabowe?

Ruskie schabowe

Oryginalny i przede wszystkim smaczny pomysł na obiad już na Ciebie czeka!
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Smażenie: 10 min.

Składniki

na 4 porcje

Panierka:

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpocznij od rozbicia plastrów schabu na cienkie placki.
  • Następnie podsmaż na złocisty kolor cebulę na rozgrzanej patelni z masłem. Wcześniej pokrój ją w drobną kostkę.
  • Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
  • Do ugotowanych ziemniaków dodaj cebulkę, twaróg oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki.
  • Z każdej strony dopraw również do smaku wcześniej rozbity schab.
  • Na środku każdego kawałka mięsa umieść sporą porcję ziemniaczanego farszu, po czym zwiń je w roladkę.
  • Tak przygotowany miks obtocz w panierce z mąki, roztrzepanych jaj oraz bułki tartej.
  • Na koniec smaż ruskie schabowe na dobrze rozgrzanej patelni na oleju lub smalcu.
  • Ruskie schabowe mają mieć piękny, złocisty kolor z każdej strony.
  • Smacznego!
ruskie schabowe
Zobacz
Przepis od: nathallae
Ocena:
(głosy: 2 )

Wiesz jaki jest jeszcze jeden plus dzisiejszego przepisu? Tak naprawdę dwa główne elementy obiadowe masz gotowe jednocześnie. Wystarczy, że dodasz jakąś surówkę lub sałatkę i pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny już jest!

  • Miniatura:
  • JackF, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani