w

Soczysty farsz do gołąbków uzyskasz dzięki jednemu składnikowi

Soczysty farsz do gołąbków

Farsz na gołąbki powinien być soczysty, ale zarazem zwarty. Zazwyczaj wychodzi zbyt rzadki lub wręcz przeciwnie suchy i twardy. Jak uzyskać idealny, złoty środek? Wystarczy, że dodasz odrobinę bulionu warzywnego do naszego farszu. Nada on odpowiedniej konsystencji i zapobiegnie wysuszeniu farszu.

Gołąbki z mięsno ryżowym farszem nie muszą być suche! Jeden trik i po kłopocie. Odrobina bulionu poprawi konsystencję i doda mnóstwo smaku do farszu. Dodatkowo przepis jest pozbawiony zbędnych dodatków, w tym wydaniu prostota jest najlepsza.

Delikatne gołąbki

Koniecznie dolej odrobinę wywaru do farszu na gołąbki, a staną się cudowne miękkie i delikatne!
Czas całkowity 1 godz. 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Czas gotowania 1 godz.

Sposób przygotowania

  • Płuczemy ryż w wodzie i gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy całość i wrzucamy do miski.
  • Na patelni podsmażamy lekko cebulkę, dodajemy mięso mielone i wywar. Smażymy przez kilka minut, a następnie przekładamy mięso z wywarem do ryżu. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mieszamy do połączenia składników. Masa będzie klejąca i lepka.
  • Sparzamy liście kapusty, dodajemy odrobinę farszu na liść i ciasno zwijamy.
  • Na dno dużego garnka wykładamy liście kapusty i układamy zawinięte roladki. Zalewamy całość ok. 1l bulionu i gotujemy przez godzinę pod przykryciem. Jeśli chcesz, możesz dodać odrobinę przecieru pomidorowego do bulionu.
Soczysty farsz do gołąbków
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )

Zobacz również:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli