w

Sałatka z czerwoną fasolą i salami. Idealna na lunch

Sałatka z czerwoną fasolą i salami będzie idealnie nadawać się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jest sycąca, więc nie ma mowy, że będziesz po niej głodna. Robi się ją w mgnieniu oka, wystarczy pokroić wszystkie składniki i dodać kremowy sos.

Znudzona tradycyjną sałatką jarzynową? Ulepszona wersja ma w sobie kiełbasę, przepis znajdziesz tutaj!

sałatka z czerwoną fasolą i salami

Jeśli chcesz dodać chrupkości swojemu daniu, dorzuć grzanki.
Czas całkowity 25 min.
Czas przygotowywania 25 min.
sałatka z czerwoną fasolą i salami

Sposób przygotowania

  • Salami i ser kroimy w drobną kostkę. Fasolkę odcedzamy z zalewy.
  • Chleb kroimy w kostkę i podpiekamy na patelni z oliwą.
  • W misce mieszamy oliwę, majonez, rozdrobniony czosnek i posiekany koperek.
  • Całość mieszamy do połączenia składników. Posypujemy sałatkę grzankami.

Składniki

na 5 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli