Spis treści
Sałatka z czerwoną fasolą i salami będzie idealnie nadawać się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jest sycąca, więc nie ma mowy, że będziesz po niej głodna. Robi się ją w mgnieniu oka, wystarczy pokroić wszystkie składniki i dodać kremowy sos.
Znudzona tradycyjną sałatką jarzynową? Ulepszona wersja ma w sobie kiełbasę, przepis znajdziesz tutaj!
sałatka z czerwoną fasolą i salami
Sposób przygotowania
- Salami i ser kroimy w drobną kostkę. Fasolkę odcedzamy z zalewy.
- Chleb kroimy w kostkę i podpiekamy na patelni z oliwą.
- W misce mieszamy oliwę, majonez, rozdrobniony czosnek i posiekany koperek.
- Całość mieszamy do połączenia składników. Posypujemy sałatkę grzankami.
Składniki
na 5 porcje
- 1 puszka fasola czerwona
- 300 g salami
- 200 g ser żółty (w kawałku)
- 5 chleb (opcjonalnie)
- 1 ząbek czosnek
- 4 łyżka oliwa z oliwek
- 4 łyżka majonez
- koper