w

Sałatka jesienna, a w niej kiełbasa, ziemniaki czy ogórki kiszone

Sałatka jesienna to zbiór warzyw i dodatków, które przynosi nam złota pora roku. Świeże ogórki zamieniamy na kiszonki, dorzucamy jabłko ze swojego ogrodu i cebulę prosto z grządki.

Jesienne wieczory staja się dłuższe i zimniejsze. Taka aura sprawia, że jedyne, na co mamy ochotę to wejść pod gruby koc i zjeść coś dobrego. Pomysłów może być wiele, jednak my poddajemy przepis na fantastyczną sałatkę, która powinna zasmakować fanom tradycyjnej jarzynówki.

Jeśli jesteś znudzony tradycyjną sałatką jarzynową, warto zainteresować się jej podrasowaną wersją. Zgaduje, że większość produktów masz w swojej kuchni.
Sponsorowane
Czas całkowity 45 minuty
Czas przygotowywania 25 minuty
Czas gotowania 20 minuty
sałatka jesienna
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ziemniaki oraz marchewkę gotujemy ze skórką, studzimy, a następnie kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Ogórka kiszonego kroimy i wrzucamy na kilka minut, by pozbyć się zbędnej wody, następnie dodajemy do kukurydzy. Jabłko kroimy w kostkę i dorzucamy do miski.
  • Cebulę kroimy drobno, przeciskamy czosnek przez praskę i mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. W małej misce mieszamy majonez, musztardę, sól i pieprz. Wlewamy do miski i mieszamy wszystkie składniki.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Sałatka jesienna
Na porcję przypada:
Kalorie
291.9
Tłuszcze
 
11.3
g
17
%
Węglowodany
 
40.2
g
13
%
Błonnik
 
5.9
g
25
%
Białka
 
8.6
g
17
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Za mało inspiracji? Łap te przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz