w

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym. Każdy będzie prosił o dokładkę

Kotlety mielone to standard w większości Polskich domów, każdy ma na nie swój unikalny sposób, jednak czasami przychodzi taki moment, że tradycyjne danie zaczyna nas nudzić. W takich momentach warto modyfikować swoje przepisy, nawet mała modyfikacja składników potrafi zdziałać cuda. Dzisiejszy przepis jest połączeniem tradycyjnego kotleta z pieczarką. Mała zmiana, ale jaka dobra!

Faszerowane pieczarki mają zachowany idealny balans smaku. Z jednej strony aromatyczne mięso, a z drugiej miękka słona pieczarka – razem tworzą połączenie idealne.
Sponsorowane
Czas całkowity 25 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pieczarki umyj, kapelusze obierz ze skórki a ogonki wyrwij i zetrzyj na tarce, a następnie dodaj do mięsa mielonego.
  • Do mięsa dodaj jajko, łyżki tartej oraz rozdrobniony czosnek. Przypraw mięso i zacznij wyrabiać.
  • Pieczarki napełnij mięsną masą.
  • W jednej misce roztrzep jajko, w drugiej dodaj bułkę tartą. Maczaj grzyby w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Całość smaż na patelni z rozgrzanym olejem.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Na porcję przypada:
Kalorie
614.9
Tłuszcze
 
41.1
g
63
%
Węglowodany
 
29.1
g
10
%
Błonnik
 
2.3
g
10
%
Białka
 
31.1
g
62
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Wypróbuj także przepis na gołąbki bez zawijania Tomasza Strzelczyka. Są bajecznie proste w wykonaniu!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz