w ,

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym. Każdy będzie prosił o dokładkę

Kotlety mielone to standard w większości Polskich domów, każdy ma na nie swój unikalny sposób, jednak czasami przychodzi taki moment, że tradycyjne danie zaczyna nas nudzić. W takich momentach warto modyfikować swoje przepisy, nawet mała modyfikacja składników potrafi zdziałać cuda. Dzisiejszy przepis jest połączeniem tradycyjnego kotleta z pieczarką. Mała zmiana, ale jaka dobra!

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Faszerowane pieczarki mają zachowany idealny balans smaku. Z jednej strony aromatyczne mięso, a z drugiej miękka słona pieczarka – razem tworzą połączenie idealne.
Czas całkowity 25 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 15 min.

Sposób przygotowania

  • Pieczarki umyj, kapelusze obierz ze skórki a ogonki wyrwij i zetrzyj na tarce, a następnie dodaj do mięsa mielonego.
  • Do mięsa dodaj jajko, łyżki tartej oraz rozdrobniony czosnek. Przypraw mięso i zacznij wyrabiać.
  • Pieczarki napełnij mięsną masą.
  • W jednej misce roztrzep jajko, w drugiej dodaj bułkę tartą. Maczaj grzyby w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Całość smaż na patelni z rozgrzanym olejem.

Składniki

na 4 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Wypróbuj także przepis na gołąbki bez zawijania Tomasza Strzelczyka. Są bajecznie proste w wykonaniu!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Jeden komentarz

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli