w

Ekspresowa surówka z marchewki. Wszystko powinnaś mieć w swojej lodówce

bonchan, Getty Images

Surówka z marchewki może być podawana na wiele sposobów. Można ją zrobić słodszą, z ostrymi dodatkami lub lekko kwaskowatą. Każdy ma nią jakiś sposób, a my w dzisiejszym wpisie, chcemy się podzielić pomysłem, na autorską surówkę, którą zrobisz dosłownie w 5 minut!

Ekspresowa surówka z marchewki uratuje Cię, gdy w lodówce nie ma żadnego innego dodatku do obiadu. Jeśli masz luźne dwie marchewki i pół jabłka do zużycia poradzimy sobie z tą sytuacją! Dorzucimy do tego nieco wyraźniejszy akcent, w postaci chrzanu i kilka podstawowych składników. Sprawdź przepis poniżej.

Ekspresowa surówka z marchewki

Koszt przygotowania tej surówki to zaledwie kilka złotych. Niech was nie zmyli ta cena, surówka jest naprawdę przepyszna!
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Składniki

na 2 porcje

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Zacznij od obrania marchewek i jabłka. Następnie ścieramy je na tarce o drobnych oczkach i wrzucamy do miski.
  • W osobnej miseczce mieszamy majonez, chrzan, sól, pieprz i odrobinę cukru. Wszystko dolewamy do tartych warzyw. Mieszamy całość i podajemy zaraz po przygotowaniu.

Wartości odżywcze

Ekspresowa surówka z marchewki
Na porcję przypada:
Kalorie
98.3
Tłuszcze
 
5.5
g
8
%
Węglowodany
 
12.7
g
4
%
Błonnik
 
2.8
g
12
%
Białka
 
0.8
g
2
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Zobacz także:

  • Miniatura:
  • bonchan, Getty Images
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    3 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli