Spis treści
Ugotowałaś zbyt dużo makaronu i nie wiesz co zrobić z resztkami, a kosz to ostatnie o czym myślisz. Aby uniknąć tego najczarniejszego scenariusza pomyśl o zrobieniu pysznych kotlecików makaronowych.
Kotleciki makaronowe
Sposób przygotowania
- Pokrój makaron na małe kawałki, a następnie przesyp do miski. Szynkę, paprykę i cebulę pokroić na małe kawałki i dodać do makaronu. Zetrzyj ser na najdrobniejszych oczkach. Wszystko razem wymieszaj, następnie dodaj jajka, sól, pieprz i na koniec mąkę.
- Wymieszaj i uformuj placki, a następnie obtocz je w bułce tartej i podsmaż na oleju na złoty kolor.
Składniki
na porcje
- 300 g makaron ( ugotowany )
- 150 g ser mozzarella
- 200 g szynka
- 1/4 szt papryka czerwona
- 100 g kukurydza
- cebula
- 3 jajko
- 3 łyżka mąka pszenna
- sól
- pieprz
- 20 g bułka tarta
Jeden komentarz