w ,

Wyśmienita jajecznica z kurkami. Wypróbuj ten kuchenny triku!

Jak kurki to jajecznica! Te dwa składniki są dla siebie stworzone i tworzą idealne śniadaniowe combo. Sekret tego przepisu to dobór dwóch tłuszczy do smażenia kurek. Mieszanka oliwy z oliwek i masła wydobędzie wspaniały aromat grzybów, sprawi, że delikatnie się podsmażą, ale nie będą przywierać.

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego warto postawić na coś pożywnego, co da nam energię na resztę dnia. Jeśli zaczniesz dzień z tą kremową jajecznicą, gwarantujemy dobry humor na resztę dnia!
Sponsorowane
Czas całkowity 18 minuty
Czas przygotowywania 5 minuty
Czas gotowania 13 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Grzyby dokładnie myjemy i kroimy, jeśli są większe. Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę masła z oliwą. Wrzucamy cebulę, a po chwili kurki.
  • Smażymy około 5-7 minut aż woda całkowicie odparuje.
  • Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Wylewamy na patelnię i dodajemy łyżkę masła. Smażymy i co kilka sekund zdejmujemy patelnię z ognia cały czas mieszając. Dzięki temu jajecznica będzie kremowa. Przygotowaną jajecznicę posyp koperkiem.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze Zobacz

Jajecznica z kurkami
Na porcję przypada:
Kalorie
293.7
Tłuszcze
 
16.4
g
25
%
Węglowodany
 
31.4
g
10
%
Błonnik
 
13.3
g
55
%
Białka
 
6.5
g
13
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.