w ,

Spaghetti z czosnkową oliwą. Obiad w 20 minu

Czosnkowy makaron

Twoja lodówka świeci pustkami a brzuch domaga się obiadu. Jeśli znajdziesz makaron, oliwę, czosnek i odrobinę przypraw, będziemy mieć idealny przepis! Może być na awaryjne sytuacje gdy się śpieszysz, lub nie masz za wiele składników do przygotowania ciekawego dania.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
  • Czosnek pokroić w plasterki. Wrzucić na patelnię i zalać oliwą. Podsmażac do złotego koloru.
  • Makaron wrzucić na patelnię z oliwą. Posypać natką pietruszki oraz pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu przez chwilę, aż wszystkie składniki się połączą.

Składniki

na 2 porcje

Wartości odżywcze

Czosnkowy makaron
Na porcję przypada:
Kalorie
1247.4
Tłuszcze
 
49.1
g
76
%
Węglowodany
 
170
g
57
%
Błonnik
 
7.4
g
31
%
Białka
 
29.7
g
59
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli