w ,

Sałatka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

Sałatki na podstawie ziemniaków to tak zwane „kartoflanki”. Wersji jest wiele, my skupimy się na bardzo prostej recepturze z wykorzystaniem wędzonego łososia. Jeśli nie jesteś fanką tej ryby, możesz ją zamienić na śledzie lub tofu.

Sałatka nie jest sucha ani zbyt tłusta, idealnie równoważy obie te kwestie. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dzięki ziemniakom jest bardzo sycąca, można ją zjeść jako pożywne drugie śniadanie.

Ziemniaczana sałatka z łososiem

Masz ochotę na sycącą sałatkę z dodatkiem łososia? Mamy coś dla Ciebie! Zrobisz ją w kilka minut!
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
sałatka ziemniaczana

Sposób przygotowania

  • Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą i łososiem. Koperek siekamy drobno.
  • W małej miseczce łącze majonez i śmietanę dodaje sól i pieprz. Biorę dużą miskę, wrzucam ziemniaki, łososia, koperek, oraz sos. Całość mieszam i ewentualnie doprawiam.

Składniki

na 3 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Jeden komentarz

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli