w ,

Sałatka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

Sałatki na podstawie ziemniaków to tak zwane „kartoflanki”. Wersji jest wiele, my skupimy się na bardzo prostej recepturze z wykorzystaniem wędzonego łososia. Jeśli nie jesteś fanką tej ryby, możesz ją zamienić na śledzie lub tofu.

Sałatka nie jest sucha ani zbyt tłusta, idealnie równoważy obie te kwestie. Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dzięki ziemniakom jest bardzo sycąca, można ją zjeść jako pożywne drugie śniadanie.

Ziemniaczana sałatka z łososiem

Masz ochotę na sycącą sałatkę z dodatkiem łososia? Mamy coś dla Ciebie! Zrobisz ją w kilka minut!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
sałatka ziemniaczana
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą i łososiem. Koperek siekamy drobno.
  • W małej miseczce łącze majonez i śmietanę dodaje sól i pieprz. Biorę dużą miskę, wrzucam ziemniaki, łososia, koperek, oraz sos. Całość mieszam i ewentualnie doprawiam.

Składniki

na 3 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli