w ,

Sałatka Waldorf, czyli warzywno-owocowa kolacja

sałatka Waldorf

Sałatka została stworzona w USA, ale w szybkim tempie opłynęła cały świat, więc aktualnie możemy jej skosztować w każdym miejscu na świecie. Jest to mieszanka owoców, warzyw i bakalii, podawana z majonezem na liściach sałaty. Brzmi bardzo ciekawie!
Jeśli chcesz, możesz podawać sałatkę jako dodatek do obiadu, z pewnością urozmaici prostego kotleta i ziemniaki. Najlepiej smakuje świeża, więc nie śpiesz się z jej przedwczesnym przygotowaniem.
Sponsorowane
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Weź małą miseczkę, dodaj do niej majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, sól i pieprz.
  • Jabłka pokrój w kostkę, orzechy poszatkuj na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski selera, winogrono, jabłko i orzechy, dodaj sos i wymieszaj całość. Wyłóż wszystko na liście sałaty i posyp pokrojona miętą.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

sałatka Waldorf
Na porcję przypada:
Kalorie
690.4
Tłuszcze
 
47.2
g
73
%
Węglowodany
 
64.8
g
22
%
Błonnik
 
8.2
g
34
%
Białka
 
10.7
g
21
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli