w ,

Makaronowa sałatka z selerem naciowym i boczkiem

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa zamiast obiadu? I tak się zdarza. Mamy dla Ciebie całkiem zdrową wersję sałatki z makaronem, która jest niezwykle sycąca i smaczna, a zarazem zdrowa. Wystarczy dosłownie kilka składników, a posiłek będzie gotowy.
Jeśli nie nie przepadasz za boczkiem, zamień go na grilowaną pierś z kurczaka lub tofu. Danie będzie świetne na lunch czy kolację.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
  • Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Warzywa kroimy na drobno.
  • W miseczce mieszamy oliwę z ziołami, solą i pieprzem.
  • Makaron odcedzamy i chłodzimy, następnie mieszamy z warzywami, boczkiem i przygotowanym sosem.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze

Sałatka makaronowa
Na porcję przypada:
Kalorie
827.5
Tłuszcze
 
69.9
g
108
%
Węglowodany
 
19.2
g
6
%
Błonnik
 
5.6
g
23
%
Białka
 
34.7
g
69
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli