w ,

Pyszna i sycąca sałatka z zieloną fasolką szparagową

Sałatka z fasolką szparagową

Sałatka z fasolki szparagowej to świetny pomysł na wykorzystanie zalegających w lodówce strączek, które znudziły nam się w tradycyjnej formie. Możesz użyć jednego rodzaju fasolki lub pomieszać żółtą z zieloną. Sałatka będzie dobrym dodatkiem do dań z grilla jak i samodzielny posiłek.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • W miseczce umieść oliwę lub olej, dodaj sok z cytryny i pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzuć świeżą pietruszkę oraz przyprawy, zamieszaj powstały sos. Odstaw na bok, by cebula zmiękła.
  • Ugotuj ziemniaki i fasolkę na miękko z dodatkiem soli. To samo zrób z jajkami.
  • Jajka obierz ze skorupki i pokrój w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe pokrój na pół.
  • Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj sos i delikatnie zamieszaj całość.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze

Sałatka z fasolką szparagową
Na porcję przypada:
Kalorie
153.4
Tłuszcze
 
4.1
g
6
%
Węglowodany
 
26.6
g
9
%
Błonnik
 
8.1
g
34
%
Białka
 
5.3
g
11
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli