w ,

Puszyste ciasto na pizzę. Wystarczy dodać jeden tajemniczy składnik

Puszyste ciasto na pizzę to marzenie wielu z nas! Dodając ten konkretny składnik, sprawisz, że ciasto będzie bardzo pulchne i mięciutkie. Całość zajmie wam nie więcej niż 30 minut! To co, gotowy na najlepszy przepis?

Wydawałoby się, że pizza w 30 minut to szaleństwo, ale my chcemy udowodnić, że jak najbardziej jest to możliwe. Wszystko za sprawą tego rewelacyjnego przepisu. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste a oczekiwanie na wyrośnięcie jest skrócone do minimum.

Puszysta pizza

Sekretnym składnikiem ciasta jest olej z suszonych pomidorów. Dzięki niemu pizza lepiej wyrośnie, a smak będzie bardziej wyrazisty.
Sponsorowane
Czas całkowity 55 min.
Czas przygotowywania 35 min.
Czas gotowania 20 min.
Puszyste ciasto na pizzę
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mąkę wsyp do miski, następnie dodaj sól i wymieszaj. W drugiej misce zrób zaczyn: zmieszaj wodę, drożdże i cukier. Odstaw całość na 15 minut.
  • Do mąki dolej olej z pomidorów i zaczyn. Delikatnie wyrób ciasto i odstaw pod nakryciem do ciepłego miejsca na 30 minut.
  • Po tym czasie wyciągnij ciasto na blat i uformuj okrągły placek. Posmaruj go sosem pomidorowym, dodaj ulubione dodatki i ser. Piecz przez 20 minut w 180*C.

Składniki

na 1 pizza

Wartości odżywcze

Puszysta pizza
Na porcję przypada:
Kalorie
1365.5
Tłuszcze
 
5.3
g
8
%
Węglowodany
 
280.8
g
94
%
Błonnik
 
15.1
g
63
%
Białka
 
44.8
g
90
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 3 )
Sponsorowane

Jak ekspresowo odgrzać większą ilość pizzy? Trik z tiktoka ułatwia sprawę.

Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli