Spis treści
Marzysz o przepisie na doskonałą młodą cebulkę? Mamy coś dla Ciebie! Będziesz potrzebował standardowych składników do marynowania, nie musisz się bać o dostępność produktów czy wysokie ceny.
Marynowana cebulka
Sposób przygotowania
- Słoiki dokładnie umyj i wyparz, następnie powrzucaj obrane cebulki. Do każdego słoika wrzuć: 5 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, kilka ziaren gorczycy i 3 ziarnka ziela angielskiego.
- Wodę zagotuj z octem, dodaj sól i cukier, mieszaj do rozpuszczenia. Przelej wodę do cebulek, zakręć i postaw do góry dnem przez 20 minut. Przestudź i wstaw do spiżarni. Cebulki można jeść już po paru godzinach.
Składniki
na 2 słoiki
- 30 cebula (młodych)
- 6 ziarna ziele angielskie
- 10 ziarna pieprz
- 2 łyżeczka gorczyca biała
- 4 liść laurowy
- 2 łyżka sól
- 2 łyżka cukier
- 250 ml ocet jabłkowy
- 750 ml woda