Spis treści
Jajka to produkt, który jest najchętniej wybierany na śniadanie. Nie ma co się dziwić, jajka są pożywne, a ich przygotowanie zajmuje nam dosłownie parę minut. Możemy postawić na prostotę, czyli jajka na miękko lub twardo, ale jeśli znajdziesz dodatkowe 6 minut przy porannej rutynie, dasz radę wyczarować jajeczną pastę z dodatkiem fety!
Pasta jajeczna z fetą
Sposób przygotowania
- Jajka możesz ugotować dzień wcześniej. Jeśli jednak decydujesz się na to rano, wrzuć je do wrzącej wody na ok. 6 minut.
- Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojoną fetę, majonez, kiełki oraz szczypiorek. Jeśli wolisz gładką konsystencję rozgnieć wszystko widelcem.
Składniki
na 4 porcje
- 3 sztuki jajko (na twardo)
- 100 g ser feta
- 1 łyżka majonez
- 2 łyżka rzeżucha
- szczypiorek