w ,

Pasta jajeczna z fetą. Będzie idealna na śniadanie

Jajka to produkt, który jest najchętniej wybierany na śniadanie. Nie ma co się dziwić, jajka są pożywne, a ich przygotowanie zajmuje nam dosłownie parę minut. Możemy postawić na prostotę, czyli jajka na miękko lub twardo, ale jeśli znajdziesz dodatkowe 6 minut przy porannej rutynie, dasz radę wyczarować jajeczną pastę z dodatkiem fety!

Pasta jajeczna z fetą

Przygotuj pastę jajeczną do kanapek, by rano zjeść pożywne śniadanie, a nie szybką przekąskę, która nie napełni twojego brzucha i sprawi, że będziesz głodny aż do obiadu! Kanapkowe smarowidła ułatwiają nasze poranki i zapewniają lepszy początek dnia.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 5 min.
Czas przygotowywania 5 min.
Czas gotowania 5 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Jajka możesz ugotować dzień wcześniej. Jeśli jednak decydujesz się na to rano, wrzuć je do wrzącej wody na ok. 6 minut.
  • Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojoną fetę, majonez, kiełki oraz szczypiorek. Jeśli wolisz gładką konsystencję rozgnieć wszystko widelcem.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Pasta jajeczna z fetą
Na porcję przypada:
Kalorie
365.1
Tłuszcze
 
32.3
g
50
%
Węglowodany
 
4
g
1
%
Błonnik
 
0.01
g
0
%
Białka
 
14.8
g
30
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli