Spis treści
Naleśniki na majonezie
Zapewne poznałaś już wszystkie triki dotyczące przygotowywania naleśników, jedni robią je na wodzie gazowanej inni na mleku, a słyszałaś o naleśnikach na majonezie? Abstrakcja? Niekoniecznie!Naleśniki na majonezie będą wyjątkowo puszyste, a wystarczy kilka składników, które znajdziesz w kuchni, by stworzyć te ciekawe placki. Możesz je podawać z ulubionymi owocami, dżemem lub kremem czekoladowym.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 15 min.
Sponsorowane
Sposób przygotowania
- Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, jajka, wodę i zmiksuj do połączenia składników. Na samym końcu dodaj majonez i ponownie wymieszaj.
- Ciasto wylewaj na natłuszczoną patelnię i smaż na niewielkim ogniu. Naleśniki odsącz z nadmiaru tłuszcz na ręczniku papierowym.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Składniki
na placków
- 200 g mąka pszenna
- 2 szklanka woda (ciepła )
- 1 opakowanie cukier wanilinowy
- 2 jajko
- 2 łyżka majonez
- 0,5 łyżeczka proszek do pieczenia
- 2 łyżka olej
Wartości odżywcze
Naleśniki na majonezie
Na porcję przypada:
Kalorie
106.7
Tłuszcze
4.8
g
7
%
Węglowodany
13.7
g
5
%
Błonnik
1.1
g
5
%
Białka
2.1
g
4
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane
2 komentarzy