w

Naleśniki na majonezie. Czy to może być dobre?

Naleśniki na majonezie

Zapewne poznałaś już wszystkie triki dotyczące przygotowywania naleśników, jedni robią je na wodzie gazowanej inni na mleku, a słyszałaś o naleśnikach na majonezie? Abstrakcja? Niekoniecznie!
Naleśniki na majonezie będą wyjątkowo puszyste, a wystarczy kilka składników, które znajdziesz w kuchni, by stworzyć te ciekawe placki. Możesz je podawać z ulubionymi owocami, dżemem lub kremem czekoladowym.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 15 min.

Sposób przygotowania

  • Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, jajka, wodę i zmiksuj do połączenia składników. Na samym końcu dodaj majonez i ponownie wymieszaj.
  • Ciasto wylewaj na natłuszczoną patelnię i smaż na niewielkim ogniu. Naleśniki odsącz z nadmiaru tłuszcz na ręczniku papierowym.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Składniki

na 12 placków

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      2 komentarzy

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli