w

Naleśniki na majonezie. Czy to może być dobre?

Naleśniki na majonezie

Zapewne poznałaś już wszystkie triki dotyczące przygotowywania naleśników, jedni robią je na wodzie gazowanej inni na mleku, a słyszałaś o naleśnikach na majonezie? Abstrakcja? Niekoniecznie!
Naleśniki na majonezie będą wyjątkowo puszyste, a wystarczy kilka składników, które znajdziesz w kuchni, by stworzyć te ciekawe placki. Możesz je podawać z ulubionymi owocami, dżemem lub kremem czekoladowym.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 15 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, jajka, wodę i zmiksuj do połączenia składników. Na samym końcu dodaj majonez i ponownie wymieszaj.
  • Ciasto wylewaj na natłuszczoną patelnię i smaż na niewielkim ogniu. Naleśniki odsącz z nadmiaru tłuszcz na ręczniku papierowym.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Składniki

na 12 placków

Wartości odżywcze

Naleśniki na majonezie
Na porcję przypada:
Kalorie
106.7
Tłuszcze
 
4.8
g
7
%
Węglowodany
 
13.7
g
5
%
Błonnik
 
1.1
g
5
%
Białka
 
2.1
g
4
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli