Spis treści
Naleśniki na majonezie
Zapewne poznałaś już wszystkie triki dotyczące przygotowywania naleśników, jedni robią je na wodzie gazowanej inni na mleku, a słyszałaś o naleśnikach na majonezie? Abstrakcja? Niekoniecznie!Naleśniki na majonezie będą wyjątkowo puszyste, a wystarczy kilka składników, które znajdziesz w kuchni, by stworzyć te ciekawe placki. Możesz je podawać z ulubionymi owocami, dżemem lub kremem czekoladowym.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 15 min.
Sposób przygotowania
- Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, jajka, wodę i zmiksuj do połączenia składników. Na samym końcu dodaj majonez i ponownie wymieszaj.
- Ciasto wylewaj na natłuszczoną patelnię i smaż na niewielkim ogniu. Naleśniki odsącz z nadmiaru tłuszcz na ręczniku papierowym.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Składniki
na 12 placków
- 200 g mąka pszenna
- 2 szklanka woda (ciepła )
- 1 opakowanie cukier wanilinowy
- 2 jajko
- 2 łyżka majonez
- 0,5 łyżeczka proszek do pieczenia
- 2 łyżka olej
Zobacz
Jeden komentarz