w ,

Kotlety ziemniaczane do obiadu. Dzieci je uwielbiają!

Kotlety z ziemniaków

Zostały Ci ziemniaki z obiadu? Nie musisz ich marnować! Zrób ziemniaczane kotleciki, które są świetną alternatywną dla zwykłych, gotowanych ziemniaków. Wystarczy odrobina przypraw i puree, by zaskoczyć całą rodzinę. Podawaj z sosem grzybowym, leczo lub tradycyjnym mielonym.
Twoje dzieci będą zachwycone, tym obiadem. Kotleciki są delikatne i rozpływają się w ustach.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Obrane ziemniaki ugotuj na osolonej wodzie i rozgnieć na puree.
  • Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, a następnie dodaj do ziemniaków. Następnie dodajemy jajko, obydwa rodzaje mąki, przyprawę do ziemniaków, koperek oliwę, sól i pieprz. Ciasto mieszamy i formujemy kotleciki, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż będą rumiane.
  • Podajemy z mięsem i ulubioną surówką.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze

Kotlety z ziemniaków
Na porcję przypada:
Kalorie
311.4
Tłuszcze
 
9.8
g
15
%
Węglowodany
 
49
g
16
%
Błonnik
 
5
g
21
%
Białka
 
7.6
g
15
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli