Co zrobić, aby przygotować puszyste placki ziemniaczane? Już za moment poznasz pewien trik, który Ci to zapewni. I to za każdym razem!
Nie znam ani jednej osoby, która nie lubiłaby placków ziemniaczanych. I nie ma w tym nic dziwnego, bo po pierwsze są mega pyszne. Po drugie, można łączyć je z wieloma dodatkami, dzięki czemu nigdy nam się nie znudzą. Po trzecie, ich przygotowanie jest bajecznie proste. Co więcej, wszystkie potrzebne składniki, na pewno masz w domu. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować pyszne danie o każdej porze dnia i nocy.
To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Już za chwilę dowiesz się, co zrobić, aby wyczarować w swojej kuchni placki z ziemniaków w mega puszystej wersji.
Jak zrobić puszyste placki ziemniaczane?
Jak się okazuje, wystarczy jedna, mała modyfikacja w przepisie, aby przygotowane placki były puszyste jak chmurka. Co musimy zrobić?
Po pierwsze, oddzielamy żółtka od białek. Następnie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. To właśnie dzięki tej czynności będziemy mieć pewność, że nasze placki ziemniaczane będą idealnie puszyste. I to za każdym razem!
Pamiętaj jednak, że przy dodawaniu ubitych białek do reszty składników, musisz zachować szczególną ostrożność. W przeciwnym wypadku cała praca pójdzie na marne. I to wszystko! Teraz już wiesz, co dokładnie zrobić, aby przygotować puszyste jak chmurka domowej roboty placki ziemniaczane. To takie proste i skuteczne jednocześnie!
Zobacz także: Placki ziemniaczane wpijają za dużo tłuszczu? Dodaj 1 składnik