w ,

Ciasto z 3 składników. Robi się praktycznie samo

Ciasto z 3 składników to deser dla osób, które nie radzą sobie z wymagającymi wypiekami, ale mają ochotę na coś słodkiego, co niekoniecznie jest ze sklepu. Z pomocą przychodzi przepis, gdzie z połączenia kilku składników dostajemy przepyszne ciasto, idealne do kawy.

Główną gwiazdą programu będzie ciasto francuskie. Można je zrobić samemu lub kupić gotowe w sklepie. To domowe jest dosyć wymagające, nie mniej warto się do niego przyłożyć. Tylko wtedy mamy pewność, że nie ma w nim konserwantów.

Ciasto z trzech składników

Sponsorowane
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 25 min.
Czas gotowania 15 min.
Ciasto z 3 składników
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ciasto francuskie rozłóż na blacie i potnij na paski wzdłuż krótszego boku, powinny mieć ok. 3-4 cm.
  • Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem i układaj ciasto obok siebie. Piecz w 200*C przez 15 minut, aż będą mieć złoty kolor.
  • Po tym czasie wyciągnij paluszki i zostaw do wystudzenia.
  • Do miski wlej śmietanę i ubij na sztywno i dodaj mleko zagęszczone. Masę wymieszaj łyżką.
  • Formę na ciasto wyłóż folią spożywczą, na dno dodaj odrobinę kremu, następnie paluchy i krem. Rób do momentu, by na samej górze znalazło się ciasto francuskie. Lekko dociśnij całość i zawiń folią spożywczą.
  • Wstaw do lodówki na kilka godzin by całość się połączyła i stężała.

Składniki

na 8 porcji

Wartości odżywcze

Ciasto z trzech składników
Na porcję przypada:
Kalorie
561.2
Tłuszcze
 
41.8
g
64
%
Węglowodany
 
40.4
g
13
%
Błonnik
 
0.8
g
3
%
Białka
 
7.5
g
15
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli